Uppnå drömmar med hjälp av ditt hem

Jag säger inte att Feng Shui förändrar ditt liv utan ansträngning. Med hjälp av dess verktyg blir dock livet lättare och saker tycks hända på ett nästan magiskt sätt. Jag hävdar bestämt att du bl.a. kan uppnå drömmar med hjälp av ditt hem och din omgivande miljö. Hur, kanske du undrar? Jo, med hjälp av feng shuins olika verktyg, symboler och medvetenhet. Jag förespråkar nämligen att du ska använda ditt hem som en form av levande visionboard. Låt ditt hem ligga ”steget före”, ha tavlor med motiv som inspirerar dig, som visar hur du vill att ditt liv ska se ut i framtiden. Du blir på det sättet undermedvetet och regelbundet ”matad” med dina visioner och påminns om vad du vill. Den regelbundna påminnelsen kan göra att du (nästan omedvetet) agerar mer aktivt för att nå drömmarna.

Det händer också saker utan att du behöver anstränga dig, kalla det attraktionslagen eller vad du vill… En sådan sak hände mig ganska nyligen då jag blev inbjuden till Rix Fm för att prata om Feng Shui! Att prata i radio är en dröm jag haft i många år men aldrig gjort någonting med för att förverkliga. Om radiodrömmen finns synlig i mitt hem? YES!

Uppnå drömmar med hjälp av ditt hem
Att Rix Fm hörde av sig var faktiskt ingenting jag själv försökt få till – de hittade mig via min podd och sa att de länge sökt någon som kunde prata om feng shui. Jag är hedrad, otroligt stolt och lite i chock över att JAG av alla blev utvald. Så ja, du KAN uppnå drömmar med hjälp av ditt hem!

Uppnå drömmar med hjälp av ditt hem, men hur?

Jag tänkte berätta lite kort om hur jag gjort för att manifestera olika saker med hjälp av mitt hem. Det tydligaste exemplet är att jag de senaste åren gjort en form av visionboard i början av varje år. Visionerna har sammanfogats i en tavla där jag klippt och klistrat, ritat eller skrivit mina visioner. Det aktuella årets visionstavla sätter jag upp i vardagsrummet, ovanför mitt skrivbord. (Mitt lilla skrivbord står enligt min Ba Gua i området för framgång, inte alls en slump.) Mina visioner på tavlan är dels kopplade till karriär/framgång men också rent privata upplevelser och drömmar. Jag har sedan 12-års ålder en lång bucketlist som uppdateras regelbundet. Varje år väljer jag ut någon/några punkter som jag försöker att uppnå under året.

På min bucketlist (i ord) och rent symboliskt (i mitt hem) finns drömmen om att prata i radio/synas i media. Det syns bl.a. i årets visionstavla genom en bild på en tidning där jag klippt in mig själv som en artikel. Mina visionstavlor påminner mig om det jag vill uppleva, vilket gör att jag tar aktiva små steg närmare mina mål. Jag inspireras och påminns. Peppar mig själv och bygger upp mitt mod. Jag har mer att vinna på att våga!

Uppnå drömmar med hjälp av ditt hem
Här ser du 2022 års visionboard. Har ändrat mig angående att blogga så ofta (vilket ni säkert märker), månadsbreven utgår, dock inte med någon bestämd intervall – det handlar om tid. Jag fortsätter att podda och har FANTASTISKA gäster på gång!
Efter cirka 6 månader reviderar jag min visionstavla och sätter eventuellt nya mål om majoriteten är uppnådda.

Den negativa reaktionen.

Att gästa Rix Fm var så otroligt roligt! Jag var SÅ nervös att jag höll på att svimma och på vad som kändes som tre sekunder var stunden över. Bär verkligen med mig glädjen och stoltheten och jag är SÅ tacksam för alla hejarop jag fått! Någonting jag inte alls var beredd på var den negativa reaktionen som inslaget väckte hos en del människor. Jag får verkligen jobba för att inte ta åt mig för mycket, på att inte låta andras negativitet sänka min egen glädje. Jag står för mina ord och min tro men har också full förståelse för att alla inte tror på feng shui. Det är okej och jag skulle aldrig tvinga någon att lyssna/följa mig!

Jag är själv en person som också tror på vetenskap! För mig är den största delen av feng shui ren logik! Det ger en förståelse för varför vi möblerar som vi gör, vad det är som gör att en miljö känns trevlig att vistas i. Det finns ju en anledning till att vi inte ställer sängen mitt i rummet då vi troligtvis skulle sova ganska oroligt – vår hjärna har ett grundläggande behov av trygghet (skydd bakom oss = Kraftposition). Jag förstår också att den djupare delen av feng shui kan kännas mer ”flummig”. Där har jag ingen logisk förklaring mer än att det nästan alltid stämmer…

Avslutningsvis…

Jag hävdar att det ÄR otroligt hjälpsamt och kraftfullt att jobba med omgivningen på ett mer medvetet plan. Detta visar också dagens forskning och det är fascinerande att moderna studier visar resultat som går helt i linje med det feng shui hävdat i tusentals år! Om du skriver ner dina mål är det drygt 40% större chans att du uppnår dem. Läs boken ”designfulness” av neurodesigner Isabelle Sjövall. Där sammanfattas studier som visar hur hjärnan reagerar och påverkas av olika miljöer. Visste du t.ex. att återhämtningstiden efter en operation kan kortas ned med DAGAR om du har ett fönster med utsikt över natur? Just saying…

Uppnå drömmar med hjälp av ditt hem

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *