Hur går en feng shui-konsultation till?

Hur går en feng shui-konsultation till? En konsultation kan innebära allt ifrån enklare inredningsrådgivning till mer omfattande och avancerad feng shui. Oavsett storlek på själva konsultationen vill jag ha svar på några frågor innan jag besöker en kund. Vem är kunden, vad är syftet med konsultationen och finns det särskilda önskemål eller behov? För att ”lära känna” huset frågar jag också om husets historia då det är någonting som kan påverka de boende. Det är ofta en fördel om jag får tillgång till husritning/planritning innan konsultationen då det ger en bättre bild av hemmet vilket gör att jag kan förbereda mig mer redan innan jag kommer hem till kunden.

Hur går en feng shui-konsultation till?
Hur går en feng shui-konsultation till? Förberedelser är en viktig del och jag föredrar att studera planritningen redan innan jag kommer hem till kunden.

Hur går en feng shui-konsultation till?

När jag kommer fram börjar jag alltid med att kontrollera omgivningen. Hur går de omgivande vägarna, finns det några grannhus eller närliggande verksamheter? Hur ser naturen ut, hur är byggnadens kraftposition och vad ger huset för känsla rent exteriört? Eftersom entrén är så otroligt viktigt för hela hemmets energi så studerar jag hur gången fram till huset ser ut, känns det inbjudande och är det tydligt vart huvudentrén är? Detta är någonting jag kontrollerar oavsett omfattningen på själva konsultationen! Direkt när jag kliver innanför dörren försöker jag känna efter hur det känns, spontant. Vad är det för färger, möblemang, chiflöden och dofter som möter mig? Det första intrycket är viktigt och kan säga mycket!

Hur går en feng shui-konsultation till?
Den största delen av all feng shui sker på utsidan.

När jag kommer in…

Jag brukar be kunden att visa mig runt i hemmet. Efter rundturen sätter vi oss ned tillsammans. Jag berättar lite kort om feng shui och tillsammans går vi igenom konsultationens syfte igen. Ofta finns specifika önskemål inför en konsultation; kanske en del av hemmet som är mer utmanande för kunden eller livsområden som krånglar. Jag vill också gärna veta om det finns någon del i hemmet som kunden är extra nöjd med. Detta är viktigt eftersom det ger mig en bra bild av kundens individuella stil!

När vi gått igenom de viktigaste punkterna vill jag gärna gå ett varv ensam i huset. Jag går då igenom rum för rum, känner in energier/chiflöden och kollar på balansen mellan elementen och yin & yang. Jag kartlägger också hur currylinjer går på viktiga platser som sovrum och arbetsplatser, om detta är något kunden vill. Vill man inte veta någonting om currylinjer så lämnar jag pekarna hemma! 😉

Hur går en feng shui-konsultation till?
Att kartlägga hur currylinjerna går kan vara en liten del av konsultationen.

Jag lägger sedan en Ba Gua tillsammans med kunden och går igenom de olika områdena. Oftast gör jag även ett skriftligt underlag som kunden får skickat till sig i efterhand. I underlaget samlar jag alla tips på inredning, symboler, färger och förbättringsförslag som syftar till att möta kundens önskemål och behov. I särskilda fall kan jag också göra uträkningar som visar t.ex. fördelaktiga riktningar för kunden att sitta vänd åt, räkna ut hemmets energi och ge råd för att motverka negativa konsekvenser inom olika delar av livet.

Varför ska jag anlita en feng shui-konsult?

Fördelen med att anlita en feng shui-konsult är att du får hjälp med att inreda och skapa en genomgående balanserad och harmonisk känsla i ditt hem, samtidigt som du stärker det som är viktigt i livet – för dig. En feng shui-konsultation handlar många gånger om att hjälpa kunden att inreda eller förändra hemmet i positiv riktning. Vid rena inredningskonsultationer lämnar jag konkreta förslag på hur du kan tänka och göra för att skapa bättre harmoni i hemmet och livet med hjälp av möblering, färger och inredningsdetaljer. Omgivningen påverkar oss mer än vi tror och att anlita en feng shui-konsult är en fantastiskt fin investering i dig själv, ditt hem och liv. Vad är viktigare än du och din hälsa?

Vill du boka ett kostnadsfritt samtal för att veta mer? Kontakta mig!
(Jag vill vara tydlig med att det är såhär jag går till väga. Det finns säkert konsulter som gör på andra sätt!)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *