Mitt företagsår 2021

Inspirerades av @jennsandstrom som sammanfattat sitt företagsår och tänkte därför göra detsamma. Det kan vara kul att blicka tillbaka på nu när jag faktiskt ska börja utveckla företaget lite mer. För dig som inte har en aning om vad jag gör så kanske det kan ge en liten inblick i vad som hänt. Ledordet för året var ”utveckling” och fokus har därför främst varit på att utveckla och förtydliga vad mitt företagande ska handla om. Jag har under året tagit fram arbetsmaterial till föreläsningar, konsultationer och utvecklat företagets ”grenar”. Bestämt är att feng shui är själva stammen – med föreläsningar, inredningskonsultationer och workshops men även min lilla webbshop och småskaligt illustrerande. Så, här har du mitt företagsår 2021.

Mitt företagsår 2021
Mitt företagsår 2021 – En av de magiska bilderna Johanna Asserlind tog under våran fotografering.

Med vilken känsla ser du tillbaka på företagsåret 2021?

Med glädje. Ja, trots att det kanske inte blivit som jag innerst inne drömt om så blev det tamejtusan ändå precis så som det var menat. Jag slutförde feng shui-certifieringen, begärde ut min högskoleexamen (som hängt över mig likt ett mörkt moln i flera år – helt utan anledning, visade det sig) och påbörjade studier för att bli certifierad inredare. Jag har (trots pandemin) fått möjlighet att föreläsa och göra konsultationer, njutit och haft kul, knutit nya kontakter, testat nya saker och uppnått majoriteten av mina mål – det får jag ändå vara stolt över!

Vad gick bättre än väntat?

Feng shui-podden! Wow vilken fin respons jag har fått! Att flera hundra lyssnar på varje avsnitt är så obeskrivligt kul men det ger mig samtidigt enorm scenskräck. Jag startade upp podden helt ogenomtänkt och utan struktur, alldeles för ivrig att komma igång. Detta var ett test-år som trots inkonsekventa avsnitt och dålig struktur blev en succé – i alla fall sett till mina förutsättningar och förväntningar. Ett av målen för nästa år är att förfina strukturen och vara mer konsekvent med nya avsnitt så håll till godo!

Att lansera pekare i webbshopen har också varit en höjdare! I samband med att företagsstrukturen blir tydligare så har jag också beslutat mig för att låta webbshopen rikta in sig på feng shui. Webbshopen kommer jag att satsa lite på under kommande år och planer finns kring flertalet produkter inom feng shui – dock inte de klassiska kinesiska symbolerna utan mer anpassat för dagens liv i västvärlden. 

Mitt företagsår 2021
Mitt företagsår 2021 – feng shui-podden var en succé!

Vad gick käpprätt åt…?

Blogg och månadsbrev är två bollar jag helt släppte taget om ungefär i samma veva som Olles födelse. Jag kan nog på en hand räkna antalet blogginlägg som publicerats – och månadsbrev har jag inte skickat ut ett enda? Skriver gör jag regelbundet men av någon märklig anledning har jag svårt att slutföra mina inlägg. 

Att måla beställningar. Ja, jag älskar att måla och vill mer än gärna göra det men jag har verkligen inte haft tid. Har knappt fått iväg de beställningar som trillat in under året och det har mest inneburit stress och press. 

På grund av rådande omständigheter i världen blev det inte heller så många föreläsningar som planerat. Publikantalet har dessutom varit begränsade till följd av restriktioner men jag är enormt tacksam för de som gått att genomföra och ser fram emot kommande event. Jag anar stora saker framöver! 

Vad har gett mest skratt?

Spontant tänker jag dagarna på eventet ”Wild Feminine Rising”. Det var samtidigt väldigt mycket gråt där och då men glädjen och styrkan jag bar med mig efter är helt magisk!

Mitt företagsår 2021
Mitt företagsår 2021 – Från föreläsningen jag höll på Wild Feminine Rising.

Att tacka nej & att ta betalt

Det är en utmaning att sätta ett rimligt pris och ta betalt för sitt eget arbete! Jag lägger enormt mycket tid och kärlek på både konsultationer, föreläsningar och målningar. Att göra en prislista när det gäller feng shui har varit en stor hjälp – där har jag med hjälp av branschkollegor och andras stöd kunnat värdera priset på mitt arbete. Prislistan lutar jag mig mot vid förfrågningar. Målandet har varit svårare…

Därför måste jag tyvärr tacka nej till porträttbeställningar framöver. Jag vill gärna måla men tiden finns verkligen inte. Dessutom har jag tagit så sjukt dåligt betalt för de målningar jag gjort att det varit rena förlustaffärer för mig. Det är inte rimligt att jag ska ”betala” för att få skapa åt andra när jag knappt får ihop min egen vardag. När jag lärt mig ta ordentligt betalt så kanske jag öppnar upp för beställningar igen men nu måste målandet bara få vara kravlöst och i mån av tid. Vissa digitala illustrationer kan jag eventuellt göra, det beror på motiv. 

Det här har jag jobbat med i år:

– Föreläst om feng shui vid flera tillfällen
– Hållit workshops i både feng shui och kreativitet.
– Gjort konsultationer (inredning & feng shui) hos privatpersoner.
– Målat porträttbeställningar och digitala illustrationer såsom loggor och bilder till barnrum. Har bl.a. ritat designen till smyckeskollektionen ”snippa” som fantastiska @harligtarligtpodcast tagit fram!
– Utvecklat och förtydligat vad mitt företagande ska fokusera på genom att ta fram material till konsultationer, föreläsningar och planera för framtida satsningar.
– Uppdaterat hemsidan, bl.a. med vackra foton som fantastiska Johanna Asserlind tagit!
– Jag bytte dessutom jobb och har idag en trygg tillsvidareanställning på ca 60% inom möbel- och inredningsbranschen. Här planerar jag att stanna ett bra tag samtidigt som jag också ska låta företaget växa sig större i lagom takt.

Huvudfokus det senaste året var trots allt att bara vara mamma, och det har jag verkligen varit – och njutit av det! 2022 – jag är redo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *