Nytt poddavsnitt och annat som hänt.

Nytt poddavsnitt och annat som hänt. Vart tar tiden vägen egentligen? Bloggen har (som ni märkt) legat nere ett tag. Inte för att jag har brist på idéer, snarare då jag kastat mig in i nya utmaningar och prioriterat annat. Bloggen hamnade verkligen i skymundan i samma veva som Olle föddes. Han har redan hunnit bli 6 månader, fått sina första tänder och är krypredo vilken dag som helst. Kan någon snälla stoppa tiden?! Idag tänkte jag i alla fall ta tillfället i akt och berätta att vi äntligen släppt ett nytt poddavsnitt!

Nytt poddavsnitt och annat som hänt.
… annat som hänt, Olle har blivit större!

Annat som hänt…

  • Certifiering: Certifieringsuppgiften i feng shui är slutförd och jag har haft mitt certifieringssamtal. Nu är jag ÄNTLIGEN helt klar med hela utbildningen och jag är så himla stolt! Feng shui-utbildningen har förändrat så mycket, både inom och omkring mig och nu vill jag sprida all god kunskap till så många som möjligt. Känner mig mentalt redo att köra igång feng shui-verksamheten på riktigt!
  • Föreläsningar/Konsultationer: Jag har föreläst och gjort konsultationer hos privatpersoner, både online och på plats. Om du är intresserad av en feng shui-konsultation så kan du läsa mer om det HÄR! Jag har just nu ett erbjudande på en onlinekonsultation för sovrummet. Passa på vettja!
  • Inredningsutbildning: Eftersom jag inte kunde få nog av feng shui och inredning så har jag också påbörjat en distansutbildning till certifierad inredare och homestagingkonsult! Jag har upp till tre år på mig att slutföra utbildningen så egentligen är det ingen stress. Mitt mål är dock att läsa på 100% för att hinna bli klar under föräldraledigheten.
  • På gång: Jag vågade utmana mig själv rejält och nu står en dörr på glänt till en okänd och spännande riktning. Jag kan inte säga mer just nu men detta får hela mitt inre att fladdra av glädje! Snälla du, håll en tumme (eller två) för min skull…
  • Valpen: Vi har ju skaffat valp! Det har jag nog inte skrivit om i bloggen men du som följer mig på Instagram, där jag är betydligt mer aktiv, har redan sett det. I slutet av februari välkomnade vi lilla Herr Humle till familjen som nu känns komplett. Han är SÅ duktig och lugn (sin mamma Ipas totala motsats). Nu är han i princip rumsren också vilket gör det hela mycket enklare!
Nytt poddavsnitt och annat som hänt.
Ipa och Humle, ett riktigt radarpar.

Nytt poddavsnitt!

Efter ett oplanerat avbrott är podden ÄNTLIGEN tillbaka! Vi babblar på som vanligt, det blir mycket pandemisnack; Hur har vi hanterat situationen och hur mår vi efter detta år? Kan vi se några fördelar med pandemin och hur gör vi för att hitta ljuset i coronamörkret? Vi pratar också om hur det är att våga satsa på en dröm och bygga upp ett företag, mitt i en pågående pandemi. Podden #sjuktnormalt hittar du som vanligt på Spotify, Google Podcasts, Apple podcasts eller andra poddtjänster. Glöm inte att vi mer än gärna tar emot frågor, synpunkter eller förslag på kommande ämnen.

47. Sjukt normalt – Våld i nära relationer: Att jobba mot våld Sjukt normalt

Denna vecka har vi med oss en helt fantastisk gäst och pratar om ett otroligt viktigt ämne, nämligen våld i nära relationer. Vi har fått äran att träffa Gerd Holmgren, enhetschef på enheten mot våld i nära relationer. Gerd har under de senaste 30 åren jobbat engagerat mot våld – med stor framgång. Hon jobbar i Trollhättans kommun, kommunen som tre år i rad blivit utnämnd till bäst i Sverige vad gäller arbetet mot våld i nära relationer.  Våldsproblematik handlar inte bara om fysiskt våld, som många kanske tror. Våld i nära relationer innefattar så mycket mer! Vad är t.ex. vaccinvåld, psykiskt, materiellt- och ekonomiskt våld? Hur gör man om man är orolig för en vän, granne eller medmänniska? Vilken hjälp finns att tillgå för dig som är – eller har varit – utsatt för våld? Och vad kan du som utövar våld göra för att förändra beteendet innan det går för långt? Ett minst sagt matnyttigt avsnitt om ett otroligt viktigt ämne! Kunskap gör skillnad så glöm inte att sprida avsnittet – det kan rädda liv! Har du blivit utsatt för hot eller våld? Kontakta nationella kvinnofridslinjen för stöd och hjälp. https://kvinnofridslinjen.se/sv/ Vill du komma i kontakt med Trollhättans kommun och enheten mot våld i nära relationer? https://www.trollhattan.se/startsida/omsorg-och-hjalp/vald-i-nara-relationer/ Ta hand om dig och dina medmänniskor.
  1. 47. Sjukt normalt – Våld i nära relationer: Att jobba mot våld
  2. 46. Sjukt normalt – Övergivenhet: Att förändra ett negativt schema
  3. 45. Sjukt normalt – Kreativitet: Att boosta din kreativitet med feng shui
  4. 44. Sjukt normalt – ADHD: Att leva med diagnosen
  5. 43. Sjukt normalt – Prestationsprinsessa: Att pressa sig själv i botten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: