Relationer: Att hitta den rätta

Relationer och konsten att hitta den rätta är temat för denna veckas poddavsnitt! Varken jag eller Jessica sitter på något facit i frågan, däremot är vi fascinerade över fenomenet. Ensamhet är ett snabbt växande problem i dagens samhälle, speciellt efter denna nedrans pandemi. I detta avsnitt delar vi med oss av våra tankar och reflektioner kring jakten på att hitta ”den rätta”. Hur kommer det sig att det är så svårt att träffa någon och hur vet vi egentligen när vi har träffat ”rätt”?

Relationer: Att hitta den rätta
Avsnitt 32 – Relationer: Att hitta den rätta…

Det finns inga garantier för någon relation men det finns väldigt mycket vi kan göra för att hålla liv i en befintlig relation men det krävs också en del av oss för att vi ska våga ge oss in i en relation, helhjärtat. Kanske får du som är singel och sökande några goda tips på hur du kan jobba med tankarna som hindrar dig från att våga öppna upp för nya relationer?!

Glöm inte att gilla, dela och ge oss 5 stjärnor om du gillar det du hör! Det senaste avsnittet (och flera andra) hittar du nedan! (vi finns såklart också på Spotify, Apple/Google podcasts osv) För att läsa om tidigare poddavsnitt, tryck HÄR.

47. Sjukt normalt – Våld i nära relationer: Att jobba mot våld Sjukt normalt

Denna vecka har vi med oss en helt fantastisk gäst och pratar om ett otroligt viktigt ämne, nämligen våld i nära relationer. Vi har fått äran att träffa Gerd Holmgren, enhetschef på enheten mot våld i nära relationer. Gerd har under de senaste 30 åren jobbat engagerat mot våld – med stor framgång. Hon jobbar i Trollhättans kommun, kommunen som tre år i rad blivit utnämnd till bäst i Sverige vad gäller arbetet mot våld i nära relationer.  Våldsproblematik handlar inte bara om fysiskt våld, som många kanske tror. Våld i nära relationer innefattar så mycket mer! Vad är t.ex. vaccinvåld, psykiskt, materiellt- och ekonomiskt våld? Hur gör man om man är orolig för en vän, granne eller medmänniska? Vilken hjälp finns att tillgå för dig som är – eller har varit – utsatt för våld? Och vad kan du som utövar våld göra för att förändra beteendet innan det går för långt? Ett minst sagt matnyttigt avsnitt om ett otroligt viktigt ämne! Kunskap gör skillnad så glöm inte att sprida avsnittet – det kan rädda liv! Har du blivit utsatt för hot eller våld? Kontakta nationella kvinnofridslinjen för stöd och hjälp. https://kvinnofridslinjen.se/sv/ Vill du komma i kontakt med Trollhättans kommun och enheten mot våld i nära relationer? https://www.trollhattan.se/startsida/omsorg-och-hjalp/vald-i-nara-relationer/ Ta hand om dig och dina medmänniskor.
  1. 47. Sjukt normalt – Våld i nära relationer: Att jobba mot våld
  2. 46. Sjukt normalt – Övergivenhet: Att förändra ett negativt schema
  3. 45. Sjukt normalt – Kreativitet: Att boosta din kreativitet med feng shui
  4. 44. Sjukt normalt – ADHD: Att leva med diagnosen
  5. 43. Sjukt normalt – Prestationsprinsessa: Att pressa sig själv i botten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *