Att ge sig själv kärlek, hur gör vi det?

Att ge sig själv kärlek och visa självmedkänsla, vad är det ens och hur gör vi det i vår vardag, rent konkret? Det må vara en självklarhet med självkärlek men det är en svår nöt många gånger. Det är i alla fall min erfarenhet!

Hon som alltid får mig att se nya perspektiv, känna glädje och kärlek till både mig själv och andra.

I denna veckas avsnitt #sjuktnormalt lyfter vi vikten av självkärlek och tipsar om hur du kan skapa utrymme för det i ditt dagliga liv. Hur kommer ditt inre barn in i bilden och varför är det så viktigt att låta det komma fram ibland? Som vanligt har vi säkert svårt att hålla den röda tråden men vi utlovar flertalet tips för bättre självmedkänsla!

Gillar du det du hör? Glöm inte att gilla, dela och ge oss 5 stjärnor! Alla avsnitt hittar du på Spotify, Apple/Google podcaster eller nedanför. Enjoy!

47. Sjukt normalt – Våld i nära relationer: Att jobba mot våld Sjukt normalt

Denna vecka har vi med oss en helt fantastisk gäst och pratar om ett otroligt viktigt ämne, nämligen våld i nära relationer. Vi har fått äran att träffa Gerd Holmgren, enhetschef på enheten mot våld i nära relationer. Gerd har under de senaste 30 åren jobbat engagerat mot våld – med stor framgång. Hon jobbar i Trollhättans kommun, kommunen som tre år i rad blivit utnämnd till bäst i Sverige vad gäller arbetet mot våld i nära relationer.  Våldsproblematik handlar inte bara om fysiskt våld, som många kanske tror. Våld i nära relationer innefattar så mycket mer! Vad är t.ex. vaccinvåld, psykiskt, materiellt- och ekonomiskt våld? Hur gör man om man är orolig för en vän, granne eller medmänniska? Vilken hjälp finns att tillgå för dig som är – eller har varit – utsatt för våld? Och vad kan du som utövar våld göra för att förändra beteendet innan det går för långt? Ett minst sagt matnyttigt avsnitt om ett otroligt viktigt ämne! Kunskap gör skillnad så glöm inte att sprida avsnittet – det kan rädda liv! Har du blivit utsatt för hot eller våld? Kontakta nationella kvinnofridslinjen för stöd och hjälp. https://kvinnofridslinjen.se/sv/ Vill du komma i kontakt med Trollhättans kommun och enheten mot våld i nära relationer? https://www.trollhattan.se/startsida/omsorg-och-hjalp/vald-i-nara-relationer/ Ta hand om dig och dina medmänniskor.
  1. 47. Sjukt normalt – Våld i nära relationer: Att jobba mot våld
  2. 46. Sjukt normalt – Övergivenhet: Att förändra ett negativt schema
  3. 45. Sjukt normalt – Kreativitet: Att boosta din kreativitet med feng shui
  4. 44. Sjukt normalt – ADHD: Att leva med diagnosen
  5. 43. Sjukt normalt – Prestationsprinsessa: Att pressa sig själv i botten

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *