Mina tio bästa julklappstips

Äntligen är december, julmånaden, här! Det gör mig lite extra glad eftersom det betyder att ljuset snart börjar återvända. Visst är det väl dystert med dessa mörka vintermånader när inte ens snön ligger vit och ljusar upp tillvaron?! I dessa mörka juletider – vad passar inte bättre än att tipsa om mina tio bästa julklappstips? Dessutom är det perfekta klappar till personen som redan har allt!

1. Boken ”Mitt framgångsår” av Alexander Warg-Pärleros som bl.a. driver Framgångspodden. För er som inte lyssnat på hans podd så intervjuar han olika framgångsrika och kända personer. Denna bok är en metod- och anteckningsbok där han sammanställt 52 utmaningar, dvs en utmaning för årets alla veckor. Utmaningarna ska bidra till bättre hälsa, tidsoptimering och kunna stärka framsteg inom specifika områden. Denna bok står för övrigt på min egen önskelista! *hint*

Mina tio bästa julklappstips
Bild från: https://www.forum.se/nyheter/mitt-framgangsar-ny-bok-av-alexander-warg-parleros/

2. Boken ”Rensa organisera och inred” som konsulterna @isabellsfengshui och @rensningscoachen har skrivit. Denna har jag tipsat om tidigare (Läs HÄR) och den är väl värd sina kronor! Detta är verkligen den perfekta presenten till någon som vill eller behöver komma igång med att rensa för ett mer harmoniskt liv!

Mina tio bästa julklappstips

3. En feng shui-konsultation! Perfekt för den som redan har ALLT! Om du bor i närheten av Trollhättan eller Västerås erbjuder jag en konsultation på plats under början av nästa år. Konsultationen går att göra med fokus på något enstaka rum eller för hela huset, med eller utan trädgård. Jag kan också erbjuda en enklare onlinebaserad konsultation av ett rum. Låter det intressant? Hör av dig så berättar jag mer!

Mina tio bästa julklappstips

4. Ge bort en julpresent från t.ex. barncancerfonden. Vad sägs om ett ”give hope”-halsband eller en digital jultröja? Du kan också skänka pengar till olika insamlingar – eller varför inte starta en egen insamling? En insamling som ligger mig extra varmt om hjärtat är den som startats i ”Annie Bunnie”s ära. Lika fint som att skänka en slant till barncancerfonden kan du köpa julklappen av cancerrehabfonden. (Cancerrehabfonden erbjuder rehabilitering och stöd till cancerdrabbade.) Oavsett organisation kan pengar till välgörande ändamål vara den absolut finaste och bästa av alla julklappar man kan både ge och få! Dessutom perfekt med digitala värdebevis såhär i coronatider då vi inte kan träffas fysiskt.

Mina tio bästa julklappstips
Fina Annie Bunnie.

”Vi pratade många gånger i hemlighet, om att hon var en riktig prinsessa. När brorsan himlade med ögonen och sa ”du är egentligen ingen prinsessa”, så blinkade hon med ena ögat åt mig. För hon och jag visste. Vi visste att hon var en riktig prinsessa.”

– Sara Flyckt (Annies mamma)

5. En personlig fotobok. Varför inte pyssla ihop en egen fotobok eller framkalla en bok med bilder på dig och den du önskar uppvakta på jul? I boken kan du exempelvis skriva om eran historia eller berätta hur mycket personen betyder för dig med bilder och/eller text?! Onskefoto.se har exempelvis en app där du kan framkalla en fotobok direkt i telefonen. Enklare kan det knappast bli! (inget samarbete, nämner bara som ett exempel).

6. En kurs i skrivterapi. Känner du någon som tycker om att skriva? Då är detta den perfekta julklappen! På nestorforlag.se hittar du ett antal onlinekurser för den som vill skriva en bok eller memoarer, lära sig mer om terapeutiskt skrivande eller förbättra sin skrivteknik.

Mina tio bästa julklappstips

7. En morgon- /kvällsdagbok eller en skrivkortlek. Tänk att börja eller avsluta dagen med en skrivterapeutisk övning för reflektion och självutveckling! Att jobba med sina morgonrutiner har blivit något av en trend. Med hjälp av en skrivkortlek eller morgondagbok blir morgonrutinen komplett! Även denna julklapp finns hos nestorforlag.se (som dessutom har ett gäng andra böcker att spana in).

8. Kristaller. Finns det någonting finare än att få en väl utvald kristall av någon? Vad sägs om att ge en kristall i personens favoritfärg eller med ett särskilt spirituellt budskap? Förslagsvis en touchstone av blå kalcit till någon som har svårt att sova eller en tumlad rosenkvarts till den som söker kärleken? Kristaller finns att köpa på massor av ställen, exempelvis hos Oh La Moon och Gem Decors (gem decors har för övrigt fantastisk kvalitet på produkterna och säljer inredningsdetaljer såsom bokstöd och ljuslyktor i kristall). Googla så hittar du både webbutiker och fler spirituella budskap.

Mina tio bästa julklappstips

9. En fotografering. Detta är någonting vi sällan unnar oss själva! Ge bort ett presentkort med en stunds familjefotografering eller föreviga eran vänskap. Om du letar present till någon som driver eget företag så är det nog uppskattat med en fotografering för att få professionella bilder till hemsidan! En av mina favoritfotografer är Karin Linde i Varberg, om du har vägarna förbi där.

10. Ett sällskapsspel. Bestäm dag och tid för en spelkväll och ge ihop med spelet. På så vis ger du både en fysisk julklapp OCH skänker din tid. När det gäller spel rekommenderar jag varmt First Player (som drivs av Karin Linde, fotografen). Spana in deras utbud, det är fantastiskt!

Här har ni mina topp tio när det kommer till julklappar. Hoppas det kunde vara till någon hjälp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *