Energirensa hemmet

Den senaste tiden har jag känt mig lite mörkrädd, tyngd och ledsen. Hemmets energi har inte känts lika positiv och energigivande som jag tidigare upplevt. Alla möbler och människor som kommer in i huset lämnar energimässiga spår som påverkar vårt välmående. Vi har dessutom införskaffat en del möbler, både begagnade och nya så i helgen gjorde jag en liten improviserad energirensning här hemma. Jag gör det för att bli av med negativ energi, höja glädjen i huset och omvända betungande energi till bättre och mer positiv sådan. Energirensningen är gjord på mitt egna lilla vis men jag tänkte ändå berätta hur jag gjorde och dela mina tips på hur man kan energirensa hemmet.

Energirensa hemmet
Du kan använda pekare för att läsa av olika energier. Dom går också att använda vid energirensning, denna gång lät jag dock mina vara.

Energirensa hemmet på mitt sätt…

Jag börjar vid entrén med att bara stå en stund och känna in vilken känsla jag får. Jag funderar också över vad jag önskar få för känsla! Eftersom hallen är det första som möter mig när jag kommer hem så vill jag känna en positiv, varm och välkomnande energi just där. Jag bestämmer mig för ett mantra där jag sätter ord på vad jag önskar, exempelvis; ”Jag släpper ut det negativa och välkomnar glädje, värme och positiv energi”. För att väcka energin i hörnen, där chi ofta stagnerar, klappar jag händerna tre gånger i varje hörn. (Tänk att du klappar i nivå med fågel fisk och mittemellan för att väcka energin ända från golv till tak.) Jag går sedan ett varv genom hela hallen och föreställer mig hur jag föser den negativa energin framför mig, tillbaka mot ytterdörren där jag låter det lämna huset. Efteråt går jag en vända med lite heligt trä, palo santo, och sprider ut röken samtidigt som jag fokuserar på mitt mantra.

energirensa hemmet
Vissa platser och möbler, nya eller sådana som inte blivit renade på länge, låter jag omfamnas lite extra av röken. Istället för palo santo kan du använda vanlig rökelse, salvia, eteriska oljor, en pendel eller ljud av singing bowls t.ex.

Denna procedur upprepar jag sedan i varje rum. Ibland har jag bara gjort det i exempelvis sovrummet. Det är ju ändå det rum jag spenderar väldigt mycket tid i när jag sover. Då vill jag öka chanserna till god sömn och bra återhämtning utan inverkan av negativa energier.

Avslutningsvis…

Hela energirensningsprocessen avslutas med att jag öppnar fönster och dörrar för att vädra ur. Att öppna korsdrag är för övrigt ett fantastiskt tips för att snabbt höja energin hemma! Om du känner dig trött kan det hjälpa att öppna korsdrag en stund innan du ska göra någon arbetsuppgift eftersom det också höjer din egen energi.

Är detta någonting du tror på eller som du skulle vilja prova?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Energirensa hemmet”