Poddavsnitt om att rensa hemma!

Äntligen fredag och det är ju alltid lite extra festligt, enligt min mening. Fredag innebär dessutom att ytterligare ett avsnitt av min och Jessicas podd ”sjukt (o)normalt” finns ute! (Tjohooo!) Denna vecka bubblar vi kring favoritämnet; att rensa hemma. Jessica befinner sig mitt i en flytt, med allt vad det innebär. Själv vill jag vända upp och ned på typ hela hemmet innan bebisen kikar ut! I avsnittet delar jag några av mina bästa tips kring hur du kommer igång med rensandet, vilka positiva effekter det kan ha på ditt mående – och vad du kan göra för att inte fastna mitt i en påbörjad rensningsprocess. Seså, in och lyssna på veckans poddavsnitt om att rensa hemma!

Ett av mina senaste rensningsprojekt här hemma; Skafferiet! Här ser ni hur mitt skafferi såg ut före och efter (dra pilen till höger eller vänster för att se skillnaden). Det känns lika tillfredsställande varje gång jag öppnar skåpet!

Att rensa är en av grundstenarna inom feng shui och därför har jag också skrivit ett antal blogginlägg på ämnet. Jag tänker att rensningsprocessen är en förutsättning för att vi på sikt ska kunna skapa ett riktigt harmoniskt hem. Jag tror verkligen att det går att jobba med din omgivning för att skapa ett lugnare inre. Om du mår dåligt, känner dig stressad eller nedstämd så kan det ha viss effekt att ändra om i ditt hem/rum. (Självklart tror jag inte att rensning är lösningen på psykisk ohälsa, det kan säkert behövas en mängd andra stödinsatser för det men jag är säker på att det kan hjälpa!)n

Poddavsnitt om att rensa hemma!

Kreativa lösningar!

När jag rensade badrumsskåpet passade jag på att klä in ett par kartonger i presentpapper, i syfte att förvara mina parfymer i. Ett tips är nämligen att gruppera dina saker och förvara liknande prylar tillsammans i exempelvis lådor. Här finns verkligen möjlighet att vara kreativ! Se över vad du har hemma – kanske har du någon gammal omaka kopp som kan användas som förvaringsskål för sminkpenslar eller tandborstar? Och om du tycker att koppen inte är fin eller om den inte passar in? Måla om den! Bra för både plånbok och miljö.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *