Gravidvecka 36

Tänka sig, gravidvecka 36 är här och det börjar nog bli lite ont om plats därinne! Idag jobbar jag min sista dag och jag är SÅ himla redo för att släppa taget nu. Hela min kropp skriker efter att få vara hemma, mysa, boa och förbereda mig för vad som komma skall. Förvisso har jag mitt egna lilla företag att fortsätta pyssla med men det kommer att vara vilande så länge jag känner behov av lugnet. Dessutom har jag en hel del splittrade tankar och känslor inför kommande tid, men det hör nog till. Det närmar sig återbesök på Sahlgrenska och en lätt oro gnager till ibland. Jag VET att det egentligen inte finns någon anledning till oro just nu, ändå ligger den där i maggropen och lurar. Fördelen med nästa besök på Sahlgrenska är att vi då får veta om det blir planerat kejsarsnitt – och kanske NÄR?! Overkligt.

Gravidvecka 36
Gravidvecka 36

Graviditetskrämpor i gravidvecka 36?

När det kommer till graviditetskrämpor så är foglossningen faktiskt aningens bättre. Tror att bärets stackars huvud ligger lite i kläm och stöttar upp mina glappande höfter ganska väl! Däremot har jag lite ischias och ena benet vill inte alltid bära mig. Halsbrännan from hell har också flyttat in för att stanna och Novalucol har blivit min bästa vän. De nattliga sendragen och toabesöken fortsätter att infinna sig. Jag lider inte så mycket av det däremot, är enormt glad att jag har så lätt för att somna om! Jag har dessutom brutalt mycket sammandragningar när jag promenerar och har haft en hel del mensvärk (som vi tror är förvärkar?!) senaste dagarna. Jag har extremt mycket energi ungefär två dagar/vecka, resterande tid sover jag på soffan och ”återhämtar mig”. I övrigt mår jag nog oftast som en prinsessa!

Gravidvecka 36

Förberedelser inför BF?

När det kommer till förberedelser inför bebisens ankomst så känner jag mig väldigt lugn! Vi har skaffat det jag tror är viktigast som vagn, babyskydd och säng bland annat. Det är mest småsaker kvar att ordna såsom nappflaskor, åkpåse eller liknande till vagnen och eventuellt någon mer body. Är faktiskt inte så uppstressad över hela den biten, vi bor trots allt i en stad och har dessutom möjlighet att beställa prylar från nätet så skulle vi ha glömt någonting så löser vi det då. Årets skräll är kanske att jag inte har packat någon BB-väska än – och tänker nog inte packa någon heller! Jag är ganska övertygad att – om jag nu kommer att få föda vaginalt – så hinner jag gott och väl packa ihop min tandborste och ID-kort där och då. När värkarna börjar hinner jag troligtvis läsa både en och fyra ”bra-att-ha-med-sig-listor” innan vi åker in till BB också så det ska nog gå bra. Även där känner jag mig lugn; skulle jag glömma att ta med mig någonting väsentligt till förlossningen så får mannen åka hem och hämta det som behövs eftersom vi bor typ 7 minuter därifrån.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *