Skrivövning

För ett tag sedan lade livets människa upp en skrivövning i sin blogg. (Extra kul tyckte jag det var att få ta del av hennes svar på frågorna!) Det jag fastnade för med övningen i övrigt var dess innebörd, att svara eftertänksamt på frågor och genuint känna efter så att inte svaren bara kom från ett gammalt invant mönster!

Livet

1. Har livet ett större syfte?

Ibland har jag verkligen svårt att tro det. Jag vill så gärna tro att det finns en djupare mening och jag TROR verkligen att saker och ting händer av en anledning. Men om det handlar om en djupare mening vet jag inte, egentligen?!

2. Vilken betydelse har det att vara lycklig?

För mig är lycka väldigt viktigt och någonting jag ständigt strävar efter att känna. Sen är definitionen av att vara lycklig väldigt individuell, tror jag. Det är inte rimligt att tänka eller tro att man kan vara lycklig konstant, men jag vill känna känslan lite då och då i alla fall. För mig handlar att vara lycklig om att känna trygghet i min vardag, att känna mig uppskattad och att ha människor i min närhet som betyder mycket för mig. Det och många andra småsaker kan göra mig lycklig.

3. Vad betyder framgång?

Framgång skulle jag nog säga är när man vågat utmana sina egna tankespår eller rädslor och provat någonting nytt. När man gjort det, vidgat sin bekvämlighetszon till lagom storlek och lever i en tillvaro som ger en trygg bas vad gäller ekonomi, bostad och socialt nätverk – eller vad man nu värderar – DÅ har man nått framgång.

4. Vad är meningsfullt?

Relationer är meningsfulla. Familj och vänner. Det är meningsfullt att göra någonting omtänksamt för någon annan, att kunna stötta och hjälpa varandra.

Arbete

5. Varför ska man arbeta?

För att leva. Genom arbete får vi bland annat en lön som gör att vi kan leva, utöva fritidsintressen och uppskatta ledig tid mer. Ett arbete gör också att vi tilldelas en roll i samhället som ger oss mening och bekräftelse.

6. Vad är syftet med arbete?

Att ha rutiner och stöta på utmaningar som gör att vi utvecklas och tjäna pengar till sin försörjning.

7. Vad utgör ett gott arbete?

När man är närvarande och har glädje och själ med sig i det man gör! När man får gjort någonting (gärna större delen) av det planerade arbetet.

Relationer

8. Vad är sann kärlek?

Jag skulle kunna spinna vidare på vad sann kärlek är i evighet men främst skulle jag nog säga att det är att träffa en människa man kan vara sig själv med till hundra procent och ändå känna sig vacker, trygg och uppskattad. Om det är sann kärlek så uppskattar man alla sidor hos en individ, även de mindre smickrande.

9. Vilken betydelse har relationer för att leva väl?

Är nog alldeles för trött i huvudet för att svara på frågan just nu? Men om jag tolkar frågan rätt så skulle jag säga att relationer är viktiga för att jag ska kunna leva väl. Det behöver inte finnas många men några nära relationer gör så enormt stor skillnad i livet.

10. Vad är god vänskap?

God vänskap är att finnas för varandra i med- och motgång. Att både kunna skratta och gråta tillsammans. Att ha förmågan att ”fortsätta där man var” trots att det gått lång tid utan att man haft någon kontakt. Tillåtande och kravlöst umgänge. Detta och SÅ mycket mer.

11. Har mina antaganden påverkats, behöver de förändras?

Det tror jag inte? Eller jo, en hel del vad gäller arbete. Idag värnar jag mer om min lediga tid idag än vad jag någonsin tidigare gjort, däremot är det fortfarande en stor utmaning att rent praktiskt prioritera ledigheten. Även om jag fortfarande brottas med prestationsångest så har jag sänkt mina krav lite och blivit liiite bättre på att göra saker ”lite lagom” istället för perfekt.

12. Vad kan jag utläsa av svaret på mina frågor?

Att trygghet är lycka och någonting som är viktigare för mig än jag någonsin trott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: