… är jag ensam om att ha drabbats av rensningsmani?

I början av detta år var jag nästan manisk och ville rensa bland precis allt här hemma! Någonstans under våren försvann rensningslusten och jag tappade all fart. Nu, mina vänner, börjar lusten att rensa och göra i ordning återvända! Och det med full kraft! Jag vill gå igenom varenda köksskåp, garderob och förvaringsutrymme för att rensa bort gamla prylar, få struktur och utrymme. Mitt inre skriker efter ordning och jag tror det har med höstens jordiga energier att göra. Är detta en känsla hos fler eller är jag ensam om att ha drabbats av rensningsmani?

*

Någonting som blivit tydligt för mig är hur jäkla svårt det är att skiljas från vissa saker! Jag har bland annat en gungstol och ett stort skåp här hemma, som jag fullkomligt älskar. Däremot har jag inte riktigt plats och stilmässigt passar möblerna inte heller in. Ändå gör det fysiskt ont i mig vid bara tanken på att göra mig av med dessa möbler. (Tack mamma för att du dessutom var så snäll och berättade att gungstolen var en 30-årspresent till min pappa, det gör det hela så mycket lättare… hehe).

…är jag ensam om att ha drabbats av rensningsmani?

Även om jag inte har plats för möblerna just nu så vill jag ändå ha dom kvar. Tänk om dom passar perfekt i nästa boende? Nåja, jag får helt enkelt inse att jag inte har förvaringsmöjligheterna som krävs – och jag kan ju inte lagra allt heller, även om jag skulle vilja. Jag får göra mig av med allt som inte kan förvaras här hemma och försöka ha tillit till livet. Någonstans vet jag att det finns en större mening med att rensa ut det gamla och det skapar också plats för nya ting i livet. Jag hittar utan tvekan andra möbler att fylla ett framtida boende med!

Det känns också bättre i själen när någonting jag älskar blir använt och uppskattat av någon annan – istället för att bara stå flera år i ett kallgarage eller på en vind. Trots mitt inre motstånd till att göra mig av med prylarna så vet jag ju att det faktiskt känns lättare mentalt när prylarna väl har lämnat hemmet! Och jag vill verkligen göra plats för barnet och alla nya saker ett litet liv för med sig.

… är jag ensam om att ha drabbats av rensningsmani? Inte? Då kan du läsa mer!

Vill du läsa mer om de positiva effekterna av att rensa i hemmet, samt få konkreta och handfasta tips på var du kan börja och hur du kan göra? Tryck HÄR så kan du läsa flera av mina tidigare inlägg om just att rensa med feng shui.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: