Att göra eget sköljmedel

Under förra veckan tog jag äntligen tag i att göra eget sköljmedel! Jag har länge varit sugen på att prova men har känt mig tvungen att använda upp mitt lager av sköljmedel först. Nu var det ändå slut och jag hade ingredienserna (d.v.s. ättiksprit) hemma.

Att göra eget sköljmedel

Recept

8 dl kokat, avsvalnat vatten
3 dl ättiksprit (24%)
Ev. ca 10-15 droppar eterisk olja.

Jag kände mig lite osäker på att blanda ner eterisk olja i hela sköljmedelsflaskan – utifall att det skulle bli någon doft jag inte gillade. Av den anledningen valde jag därför att inte blanda i någon olja alls i själva flaskan. Istället provade jag att droppa i en droppe eterisk olja direkt i doseringen. Till en tvätt använde jag alltså runt 1/3 – 1/2 dl sköljmedel, med en droppe eterisk olja i.

Att göra eget sköljmedel

Många använder lavendelolja men jag är inget större fan av lavendeldoft. Oljan jag provade att ha i sköljmedlet denna gång blev ”acceptance”. Denna oljeblandning sägs gynna känslan att acceptera oss själva och andra, oavsett uppfattade hinder. Oljan sägs också kunna hjälpa att övervinna tröghet och förnekelse. Doften skulle jag säga är lite tvålliknande med en touch av citrus (och lite annat). Väldigt svårdefinierad men jag upplevde inte att tvätten doftade någonting speciellt mer än rent! Hittills har jag tvättat fyra maskiner med mitt hemmagjorda sköljmedel och är väldigt nöjd än så länge!

Har du provat göra ditt eget sköljmedel? Har du i sådana fall tips på någon eterisk olja att blanda i?

Nytt avsnitt ute nu!

Idag släpps dessutom ett nytt avsnitt av våran podd ”Sjukt (o)normalt”. Veckans tema handlar om att anpassa sig efter andras vilja. Finns att lyssna på HÄR eller på de flesta andra ställen där poddar finns!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: