Remake av ett loppisfynd!

För ett tag sedan fyndade jag en gammal gunghäst i trä på Erikshjälpen. Gunghästen är en hemmasnickrad variant som såg bra rolig ut! Lite sliten, skranglig och ensam stod den där bland andra övergivna leksaker. Jag kände mig nästan tvungen att låta den följa med mig hem för ynka 40 kronor! Jag har nu gett den lite kärlek och en ny skrud av färgskvätten som fanns kvar efter mitt förra projekt. Hästen ser fortfarande rolig ut men den är i alla fall unik! Här bjuder jag på min senaste remake av ett loppisfynd!

Remake av ett loppisfynd! En gunghäst i trä.

Såhär såg alltså den unika hemmasnickrade hästen ut när jag fick hem den. Jag skruvade i några ordentliga skruvar på sina ställen då den var lite skranglig. Ryckte också bort två gamla läderstjärnor som satt fast runt handtagen på huvudet, mest för att de kändes ganska ofräscha. Sen drog jag några varv med sandpapper och började måla! Grunden målades med spärrgrund och sen blev det ytterligare ett par lager med den gråa lackfärgen från Jotun. Spikade fast en stolsdyna från Rusta och målade tyglarna svart. Såhär blev resultatet

Remake av ett loppisfynd! Gunghästen efter.

Hade huvudet inte haft den märkliga formen som det nu har, samt om jag orkat spackla bort de brännmärkta ögonen så hade hästen troligtvis fått ett helt annat (kanske lite finare) utseende. Lite skrattretande tycker jag nog att den ser ut men det var kul att ta sig an ett mindre renoveringsprojekt! Det känns lite som att jag tagit till vara på en annan människas förbrukade skatt och gett den unika gunghästen ett nytt liv, mer anpassat för oss. Hoppas att den lille ska kunna ha glädje av den om några år!

Remake av ett loppisfynd! Gunghästen efter
En remake av ett loppisfynd alltså! Vad tycks?

Sugen på mer?

Blir du sugen på att se fler av mina pysselprojekt? Då kan du bland annat läsa om pallen jag målade och klädde om eller vaggan min farfar gjort. Just nu är jag på gång med att ge spjälsängen en ny färg, wish me luck!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *