Att använda färger som antidepressiva mediciner?

Visste du att färger påverkar ditt psykiska mående? Alla färger vibrerar på olika frekvenser vilket också påverkar dig på olika sätt. Svart är exempelvis en stärkande färg som symboliserar auktoritet, makt och intelligens. Det är generellt en omtyckt färg på klädesplagg och den inte sticker ut. Samtidigt inger svart en ökad känsla av trygghet för den som bär plagget. När vi känner oss nedstämda är det lätt att vi också väljer färgmässigt nedtonade kläder som exempelvis grått eller svart. Det gör att vi inte drar uppmärksamhet till oss samtidigt som det ger en känsla av trygghet. Däremot är det troligtvis motsatsen till vad vi egentligen skulle behöva på en deppig dag! Vad tror du, funkar det att använda färger som antidepressiva mediciner?

Att använda färger som antidepressiva mediciner?
En av mina mest sålda målningar. Jag älskar budskapet. <3

Flera studier visar att färgen gul har en fantastisk antidepressiv effekt genom att färgen ökar frigörelse av signalsubstansen serotonin. Ämnet är förknippat med känslor som glädje och välbefinnande och färgen gul kan alltså likställas med antidepressiv medicin! Det bästa valet av färg om du vill förbättra ditt humör, bli mer alert och höja koncentrationen är alltså gul men även orange har en liknande positiv inverkan. Vill du inte dra på dig en skrikig gul eller orange outfit när du känner dig som mest nedstämd? (Det vill nämligen inte jag!) Då är ett riktigt hett tips att använda dig av mindre detaljer och accessoarer i färg! Måla naglarna, ta på dig en ring eller ett halsband i den uppiggande färgen eller välj en färgglad väska! På så vis kan du låta detaljerna påminna dig om att välja glädjen och färgen bidrar med små glädjande vibrationer.

Vad tror du?

Funkar det att använda färger som antidepressiva mediciner? Skulle du vilja veta mer om hur färger påverkar oss människor? Är det någon färg du är extra nyfiken på att få veta mer om dess betydelse och påverkan? Eller vill du ha tips på färgsättning till något specifikt rum i hemmet? Jag bubblar nämligen av tankar kring färgpsykologi och heminredning så låt mig veta vad du är mest nyfiken på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *