Graviditetssymptom jag har upplevt hittills

Innan jag blev gravid levde jag i tron att en graviditet skulle innebära diverse graviditetskrämpor som illamående, foglossning from hell och förvandling till flodhäst med hudbristningar på nolltid. Nu är vi redan inne i tredje och sista trimestern och det har inte alls blivit som jag föreställt mig! Inget illamående, inga hudbristningar (ännu) och ingen flodhästkänsla har infunnit sig. Visst har jag ökat 20(!) kilo i vikt men jag känner mig inte så galet stor och otymplig (än). Här tänkte jag sammanfatta vilka graviditetssymptom jag har upplevt hittills. Eller, symptom kanske är fel ord?! Vissa saker har bara varit lite annorlunda de senaste månaderna och jag har ingen annan förklaring än att det måste bero på graviditeten…

Graviditetssymptom jag har upplevt hittills

Graviditetssymptom jag har upplevt hittills:

 • Tidigt i graviditeten blev jag EXTREMT törstig och kunde dricka vatten som en hel kamel! Vattenkonsumtionen har inte minskat…
 • Jag blev så sjuuuukt sugen på plommon och päron. Egentligen var det nog ett galet sug efter all typ av frukt. Frukt är någonting jag i vanliga fall äter väldigt sällan och det har nog aldrig tidigare hänt att jag drabbats av liknande dregel-attacker på fruktavdelningen.
 • Jag, som i vanliga fall dricker runt 6-8 koppar kaffe om dagen, kunde plötsligt inte dricka kaffe, alls. Mentalt var jag fortfarande så himla sugen på kaffe och hällde upp flera koppar om dagen som bara stod och blev kalla. Kan inte säga att det smakade äckligt, det gick bara inte att dricka. NU, de senaste två veckorna har jag kunnat få i mig en eller två koppar om dagen, vilket känns lagom!
 • Jag rapar – typ hela tiden! Och högt! I normala fall brukar jag aldrig rapa, i alla fall inte när jag befinner mig i samma rum som andra…
 • Jag kissar oberäkneligt antal gånger varje dag. Innan graviditeten gjorde jag i genomsnitt ett toabesök per arbetsdag. Idag springer jag säkert en gång i timmen…
 • Helt plötsligt fick jag ett enormt sug efter saker jag inte ätit sedan jag var litet barn, typ Brandt’s skorpor och aprikoskräm med mjölk. Mums!
 • Sirapslimpa ger mig halsbrännan from hell. Utöver de gånger jag ätit sirapslimpa har jag inte haft någon halsbränna alls, fantastiskt nog!
 • Foglossning fick jag redan runt vecka 9 och oron för att det skulle balla ur totalt gnagde. Jag har alltid haft problem med rygg, nacke och höft så jag blev inte helt förvånad. Däremot har det hållit sig på en okej nivå. Värst blir det när jag har rört mig mycket, gått en promenad eller dammsugit men det är absolut hanterbart! (sjukt tacksam för det!)
 • Jag har börjat lägga mina nycklar på märkliga ställen. Jag som alltid haft en bestämd plats för nycklarna i handväskan har nu, vid minst tre tillfällen, stått med panik utan att hitta nycklarna – som tydligen lagts på en massa andra platser…
 • Från att ha sovit som Törnrosa så vaknar jag nu cirka 365 gånger varje natt. Jag har sendrag, behöver kissa och svettas som en gris. Tycker dessutom att det känns väldigt lätt att kliva upp på morgonen – något jag trott haft med min nya morgonrutin att göra. Jag har dock insett att det troligtvis har med gravidhormoner att göra…
 • Jag svettas. Konstant. Klarar inte alls av värme som jag tidigare har älskat! Sommaren 2018 var fantastisk enligt min mening men just nu känns nästan alla dagar (och nätter) alldeles för varma…
 • Har alltid haft nära till tårar men nu är det extremt. Jag gråter exempelvis i bilen på väg till jobbet när Markoolios fredagslåt spelas. Markoolio rör mig till tårar liksom?!

Dela dina bästa tips!

Imorgon går vi in i vecka 30 och det är bara 10 veckor kvar till beräknad förlossning! Jag har verkligen njutit av tiden hittills, trots bakslag och besked som skjutit ner oss totalt. Som tur är känner jag nästan bara hopp och glädje igen! Har mått som en prinsessa under så gott som hela graviditeten och har inte kunnat önska mig en härligare graviditet! Nu börjar det bli hög tid att ordna med det sista inför bebisens ankomst. Vad får jag inte missa? Dela dina bästa tips på sådant vi skulle behöva ordna med innan dagen för tillökning är kommen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Graviditetssymptom jag har upplevt hittills”