Mina symboler i hemmet

Inom feng shui används symboler flitigt och du känner säkert igen några kända kinesiska symboler som drakar, mynt och grodor?! Symboler som dessa kan används på olika platser i hemmet för att attrahera saker som framgång, kärlek eller rikedom. Det är en hel vetenskap att lära sig om kinesiska symboler och det är en del av feng shui som jag inte lagt så mycket krut på. Istället har jag valt att anamma själva tänket kring användningen av symboler i hemmet. Symboler kan nämligen användas i inredningen för att attrahera exempelvis kärlek eller förstärka andra livsområden. Idag tänkte jag visa dig några av mina symboler i hemmet!

Mina symboler i hemmet - mål

Framgångskoncept?

På mitt skrivbord har jag en liten tavla med mina mål, som en regelbunden påminnelse om vart jag vill. På skrivbordet finns också kristaller som för mig symboliserar rikedom och framgång på olika sätt. Mitt skrivbord står numera dessutom i ett hörn av vardagsrummet som befinner sig i livsområdet som rör just framgång, enligt ba guan jag lagt. (En ba gua är en ”karta” med nio livsområden, mer om ba guan kommer i ett inlägg framöver!) Skrivbordet står med andra ord i en del av huset som är optimal när det kommer till arbetsrelaterade aktiviteter.

Mina symboler i hemmet - kristaller
Kristallerna jag har på skrivbordet är bland annat ett litet pyritkluster (guldigt) som sägs vara en riktig ”moneymaker”, en grön aventurin (den runda gröna kristallen); en av mina absoluta favoritkristaller som sägs öka kreativitet, motivation och ge nya idéer. Jag har också en kalcit (längst bak i bild) som ska ge klarhet, ett celestinkluster (den stora till vänster på bild), en kristall som ska hjälpa till att lösa upp blockeringar när man fastnar i gamla tankemönster. ett litet tigeröga (brunaktig, syns knappt på bilden) som ska öppna upp för nya möjligheter och ge mod att våga testa nya saker. Ett amazonithjärta har också anslutit till gruppen då den sägs stå för mod att våga leva sin egen sanning.

I skåpet…

I skåpet som står i vardagsrummet har jag flera småsaker som symboliserar lite olika saker. Min älskade lilla buddhastaty står där och för mig symboliserar den frid. Lugn och kärlek till mig själv och till livet. Jag har en liten kiwi-fågel som jag och mannen köpte i Nya Zeeland på vår bröllopsresa. Ringklockan som syns till höger om buddha var den vi hade på bröllopet, som vår fantastiske toastmaster använde för att samla ihop alla gäster. Ett fint minne från en av de absolut bästa dagarna i mitt liv! Fågeln och klockan är fina minnen som symboliserar min relation till världens bästa man.

Mina symboler i hemmet - buddha

I köket finns bland annat symboler som påminner mig om min hemstad, Västerås. Staden i sig saknar jag kanske inte nämnvärt men för mig står hemstaden för familj och vänner. Jag har så många minnen från ställena som syns på brickorna. Dessutom är det min mammas kollega som har illustrerat dom, vilket gör att familj och vänner känns ännu närmare.

Mina symboler i hemmet - Västerås

Kärleksstenar och drömfångare

I mitt sovrum har jag också flera symboler! Här hittar du bland annat ett gäng kristaller som rosenkvarts, bergskristall och ametist. Rosenkvarts sägs vara kärlekens sten och passar därför utmärkt att ha i sovrummet! Över sängen har vi också en stor drömfångare. Dessa drömfångare alltså, som betyder så mycket för mig! Det handlar både om att skydda mot mörker och mardrömmar men för mig står dom lika mycket för att fånga riktiga drömmar.

Mina symboler i hemmet - kristaller

…Och på tal om drömfångare. Nu har jag dessutom en liten drömfångare i bilen! En vacker nyckelring jag köpte på Strömma Farmlodge i somras. Strömma är för övrigt ett hett utflyktstips för dig som semestrar i närheten av Varberg!

Mina symboler i hemmet - drömfångare

Det är inte bara prylar som står för symbolik i hemmet. Även färger, växter och allt annat som du själv anser vara symboler ÄR just det! Ibland är det inte ens medveten symbolik och allt kanske inte heller representerar positiva saker. För att läsa mer om symboler kan du läsa ett av mina tidigare inlägg genom att klicka HÄR.

Vad har du för symboler hemma hos dig? Kanske har du några reflektioner, funderingar eller synpunkter när det kommer till symboler i hemmet? Hör av dig!

Önskar dig en magisk start på veckan?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *