Hur du kan använda ditt ”sjätte sinne” för att skapa ett harmoniskt hem.

Vårt sjätte sinne kallas också för vår intuition. Vissa skulle säkert säga att det sjätte sinnet är någonting ”övernaturligt” eller oförklarligt som bara vissa tokstollar känner. Jag skulle snarare vilja säga att det är en kombination av alla våra sinnen som tillsammans skapar ”magkänslan” eller intuition. Min tro är att alla människor besitter ett sjätte sinne – bara att vi är olika vana med att använda eller lyssna till vårt sjätte sinne. Idag tänkte jag ge ett exempel på hur du kan använda ditt ”sjätte sinne” för att skapa ett harmoniskt hem.

Hur kan du använda ditt "sjätte sinne" för att skapa ett harmoniskt hem?

Genom att träna på att använda alla dina sinnen samtidigt och öva upp din intuition kan du få god vägledning när det kommer till att skapa god harmoni i ditt hem! Alla våra sinnen; Smak – Syn – Hörsel – Lukt och Känsel, lägger nämligen grunden till vår intuition.

Har du funderat på hur du vill att ditt hem ska upplevas/kännas?

Vad vill du känna när du kliver innanför din ytterdörr? Och vad vill du känna när du befinner dig i t.ex. sovrummet eller vardagsrummet? Om du inte har funderat så mycket på detta tidigare så kommer här den perfekta övningen för dig i hur du kan använda ditt ”sjätte sinne” för att skapa ett harmoniskt hem! Inte nog med att det är ett fantastiskt sätt att öva upp dina sinnen på, det är dessutom en grym mindfulnessövning där du stannar upp i stunden och känner in dig själv och din omgivning. Något jag tror många av oss behöver bli bättre på.

INTUITIONS-/MINDFULNESSÖVNING:

Börja alltid från entrén/hallen i huset men gör gärna övningen i varje rum. När du kliver in i ett rum, ta en stund och känn efter med alla dina sinnen. Sug in doften, känn känslan av golvet mot dina fötter. Vad doftar det? Hör du någonting speciellt? Smakar det någonting? Vad väcker det för känslor och tankar hos dig? Vad får du för känsla och vilken känsla önskar du att du uppnådde? Känns det som att någonting saknas? Någonting som tar över? Ha gärna papper och penna nära till hands så du kan sätta dig och skriva ner dina reflektioner efter övningen. För att få till en bra balans i ditt hem så kan ett tips vara att tänka; Hur kan jag inreda mitt hem för att tillfredsställa alla sinnen?

Jag skapade en gratis pdf-fil som du kan ladda ner i min webbutik, klicka HÄR eller på bilden nedan för att komma till den!

Du vet väl att alla mina inlägg på bloggen kategoriseras utifrån ämne? Om du vill läsa mer om exempelvis feng shui eller tips för hem & inredning så kan du enkelt klicka dig in på önskad kategori i min blogg! Läser du på telefonen så bläddrar du ner för att hitta kategorierna men om du läser på en dator borde du kunna se kategorierna till vänster?! Du kan också söka på specifika ord eller ämnen om du exempelvis vill läsa alla mina tidigare inlägg med rensningstips. Nu har du garanterat saker att roa dig med hela helgen.

Önskar dig en fantastisk fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *