Effektiviseringsförsök med hjälp av en morgonrutin

För några veckor sedan deltog jag i en produktivitetsutmaning som föreläsaren, författaren och företagscoachen Anna Pugacova höll i. Utmaningen är för oss som har en tendens att prokrastinera och skjuta upp saker. För mig personligen handlar det väldigt sällan om att jag inte vet vad jag behöver göra. Mitt problem är snarare att jag inte tar tag i saker på grund av lathet eller ostruktur. Av den anledningen var denna produktivitetsutmaningen en perfekt kickstart för mig, framförallt när det kommer till företagandet! Nu har jag med hjälp av en morgonrutin gjort lyckade effektiviseringsförsök. Jag har bland annat skapat alla mood-trackers under morgonstunderna. (Du har väl inte missat paketpriset där du får alla mood-trackers från augusti-december för en ynka hundralapp? Klicka HÄR.)

Jag fick konkreta och enkla verktyg som hjälpte mig att ta tag i surdegarna. Framgångsreceptet har för mig varit att kvällen innan förbereda en liten att göra-lista med några enstaka saker som ska göra direkt när jag vaknar. Jag avsätter en viss tid, exempelvis två timmar, för att göra klart det jag skrivit upp. Efter det kan jag känna mig nöjd och behöver inte göra mer på resten av dagen – om jag inte själv vill. Oftast blir jag dock så motiverad att fortsätta när jag väl haft en så grym start på dagen!

OCH – jag vann!

Som om strukturen jag fick från kursen inte vore nog så vann jag dessutom en tävling som Anna hade! Alla deltagare hade möjlighet att vinna genom att bara delta i utmaningen och varje dag meddela henne vad vi fått gjort. Att meddela Anna blev en sporre i sig när det kommer till att leverera! Priset jag vann var en överraskning och jag blev SÅ glad när Annas självbiografi landade i min brevlåda! Jag som älskar självbiografier, gripande livsöden OCH inspirerande personer har fått det bästa av alla världar i en och samma bok.

Vill du läsa mer om boken eller kanske beställa din egen upplaga? Tryck HÄR.

Är du nyfiken på produktivitetsutmaningen? Du kan läsa mer och anmäla dig genom att klicka HÄR.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *