Lifehack mot halkiga mattor!

Jag har alltid varit dålig på att använda mattor då jag blir så irriterad på att de sällan vill ligga still! Så är det i alla fall här hemma när jag har en busig hund som gärna kör spurten över hallmattan. Har investerat i halkskydd som ska ligga under för att hålla mattorna på plats. Dessa halkskydd ligger däremot oftast i en hög för sig medan mattan far åt andra hållet. Såhär brukar det kunna se ut i hallen här hemma… (när jag tog bilden låg själva halkskyddet i en hög ovanpå sidobordet då vi inte orkade rätta till det för 1000:e gången). Är jag ensam om detta? Tror inte det. Hursomhelst tänkte jag bjuda på mitt bästa lifehack mot halkiga mattor!

Lifehack mot halkiga mattor!

Halkiga mattor och feng shui

Att gå och irritera sig på en sak som halkiga mattor och värdelösa halkskydd skapar för övrigt dålig feng shui. Framförallt när det kommer till hallmattan eftersom hallen är ett av de absolut viktigaste rummen enligt feng shui. Det är första rummet som möter oss när vi kommer hem och då vill vi såklart mötas av harmoni och positiva känslor – inte behöva sucka djupt inombords över att mattan flyger iväg. Deppa inte ihop över detta tröstlösa bekymmer – jag har nämligen kommit på det ultimata lifehacket för att motverka mattrassel! Sy fast det rackarns halkskyddet under mattan!

Lifehack mot halkiga mattor!
Ipa såg skeptisk ut när jag satt med synålen och tråcklade fast halkskyddet.
Jag förstår henne då jag knappast är någon talang när det kommer till sykunskap…

Jag satte några stygn lite här och var längs kanterna på halkskyddet. Eftersom det ändå inte syns så behöver det knappast vara snyggt. Nu kan hunden löpa fritt här hemma utan att halkskyddet förvandlas till en falukorv och mattan stannar liiiite längre på rätt plats! Det har varit en total succé hittills! Förstår inte varför jag inte kommit på detta för typ 10 år sedan?! Nåja, bättre sent än aldrig…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *