Ett lifehack och ett konstaterande: Kvinnor kan!

I fredags släpptes det senaste poddavsnittet som handlade om den inre perfektionisten som hindrar mig från att göra saker p.g.a. höga krav jag ställer på mig själv. Jag är lite hafsig när jag gör saker, glömmer exempelvis att mäta vilket resulterar i att tavlor och liknande inte hamnar helt symmetriskt. Av den anledningen uppstår en inre konflikt när perfektionisten i mig kräver att jag ska leverera perfekta resultat, annars kan det kvitta. Det är ju helt sjukt, vilket jag egentligen vet! Det är ju bättre att få saker gjort än att leverera perfekta resultat. Så, av den anledningen jobbar jag med att utmana mina inre demoner. Nu tänkte jag dessutom bjuda på ett lifehack och ett konstaterande: Kvinnor kan!

Ett lifehack och ett konstaterande: Kvinnor kan!
Tejpa fast ett kaffefilter under borrhålet för att undvika smuts.

Tänk att ett kaffefilter kan göra det liiiite roligare att borra! Du slipper smuts och behöver inte brottas med dammsugaren samtidigt som du borrar. När du är klar är det bara att hiva direkt i sopen! Smärtfritt och enkelt. Och galet smart. Minns inte vart jag såg detta men det har varit en lifesaver här hemma. När jag ändå bjuder på detta tips så tänkte jag också visa vad som hände här i helgen. När mannen var iväg på fisketur fick jag nämligen ett ryck och smackade upp två gamla tavellister i köket.

Ett lifehack och ett konstaterande: Kvinnor kan!

Utmana din inre perfektionist – kvinnor kan!

Har länge velat få upp någon hylla eller liknande på den lilla väggen i köket. Min inre perfektionist har hindrat mig så många gånger när det kommer till att just borra! Jag har alltid varit rädd att klanta mig eftersom jag lätt glömmer att mäta så saker blir lite sneda och vinda. MEN, nu utmanade jag den inre rösten igen och kände; Vad är det värsta som kan hända? (Visst glömde jag att mäta även denna gång men ögonmåtten var ändå inte helt ute och cyklade.) Jag kom i alla fall ihåg att använda vattenpass!

Den fina lilla brickan föreställer förresten motiv från min hemstad Västerås och är illustrerad av duktiga @malinwavendahl.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *