Mina bästa midsomrar genom åren

Kan inte förstå att det redan är midsommar? Midsommar är högtiden då vi (återigen) äter sill men också då vuxna människor dansar runt en blomsterklädd stång, hoppandes som små grodor. Det är en högtid som för de flesta förknippas med festligheter, på gott och ont. Jag får alltid lätt ångest när det kommer till högtider som dessa och vi undviker oftast att göra några större utsvävningar. Tänkte dock bjuda på några minnen från mina bästa midsomrar genom åren!

Mina bästa midsomrar genom åren

I ungdomens glansdagar (strax efter flytten hemifrån) firades midsommar med ett gäng vänner och bekanta. Vi lekte lekar som ”irländsk julafton” och skålade friskt varpå vännens tomt alltid såg ut som ett slagfält dagen efter… Det var väldigt kul DÅ men är något jag aldrig skulle orka med idag. Med åldern har jag lugnat mig avsevärt och i flera år har vi spenderat midsomrarna ute i stugan tillsammans med familjen. I stugan har midsomrarna firats med egengjord sill och hemmaodlad färskpotatis, hemmasnickrad midsommarstång och ”vildmarksboule” med tusentals knott. Kvällen har sedan avslutats med en (eller flera) omgångar yatzy.

Mina bästa midsomrar…

Mina bästa midsomrar genom åren

Året 2018 då midsommar firades i Dalarna tillsammans med de finaste vännerna toppar nog listan! Det är en midsommarafton jag aldrig kommer glömma! Det var en sådan idyll! Vi bodde i ett rött hus med vita knutar. Huset låg på en liten udde och bara ett par hundra meter bort fanns en midsommarstång med spelemän iklädda landskapsdräkter. Vädret bjöd på både lite regn och strålande sol, som sig bör på midsommarafton när det dukats upp utomhus. Överallt fanns spretiga kransar och vaser med handplockat sommarblomster. Sofia hade gjort egen nubbe och alla fick häften med snapsvisor. Vi åt och sjöng, skålade och lekte lekar fram till dess att dansbenen tog över. Kvällen (natten?) avrundades med nakenbad i månskenet.

Mina bästa midsomrar genom åren
Jag minns dagen med sådan värme och glädje och är SÅ enormt tacksam för detta minne!

Trots att midsommarafton redan är här så har vi faktiskt inga planer för dagen. Inte mer än att försöka njuta av vädret, varandra och eventuellt lite god mat. Hur firar du denna dag?

Oavsett så önskar jag dig en glad midsommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *