Lite allmänt om feng shui

Vad har du för erfarenhet eller uppfattning om feng shui? Jag tänkte nämligen dela lite tankar och allmän kunskap, så som jag tolkar det. Feng shui handlar inte enbart om inredning som många kanske tror och det gäller inte heller för någon specifik inredningsstil. Feng shui kan alltså tillämpas av alla, oavsett vad du har för smak och stil i hemmet. Jag skulle snarare beskriva feng shui som en livsstil där det handlar om att skapa balans och harmoni i livet. En stor pusselbit handlar enligt mig om att börja känna efter hur du innerst inne mår och påverkas av energierna i och omkring dig.

Lite allmänt om feng shui - harmoni och balans

Vi kan inte kontrollera allt som händer oss men vi kan själva bestämma hur vi reagerar. Att ta kontrollen över sina reaktioner är en förmåga som går att öva upp (men jag säger inte att det är enkelt). Med hjälp av feng shui kan vi uppmärksamma hur olika energier påverkar oss och utifrån det skapa bättre förutsättningar för ett mer balanserat och harmoniskt liv. Feng shui är delvis vetenskapligt genom att det går att mäta hur omgivningen påverkar med hjälp av EEG. Feng shui kan också ses som en konstform. Konstformen kallas för ”the art of placement” och gäller konsten att placera möbler på ett sätt som skapar goda energiflöden och en känsla av trygghet.

Lite allmänt om feng shui - rum utifrån de fem elementen
Snabbanalys av detta rum utifrån de fem elementen;
Samtliga element finns representerade i rummet. Det vita överkastet och väggarna är metallelement. Trägolv, trämöbler och övriga bruna detaljer representerar jordelementet vilket skänker ett lugn till rummet. De gröna växterna är träelement vilket tillför lite liv och energi till ett annars ”lugnt” rum. Den röda mattan representerar eldelement och de små svarta detaljerna är vattenelement. Tänk bort växterna och visst känns det tydligt att det saknas någonting?
~
En allmän rekommendation i ett rum är att det med fördel kan finnas mest av jordelement, relativt mycket metall- och träelement, mindre eld- och minst vattenelement. Detta kan dock variera beroende på rummets syfte.

Feng shui-tips, om du vill ha en förändring i livet…

En av de viktigaste aspekterna inom läran handlar om trygghet. Vi vill eftersträva en flödande och harmonisk energi i hemmet och undvika exempelvis vassa utstickande hörn och kanter eller rangliga och trasiga möbler. Jag hörde någonstans ett ordspråk inom feng shui som lyder; Om du vill ha en förändring i livet, flytta då på 27 saker i hemmet.

Du måste inte följa alla råd och riktlinjer utan det viktigaste är att du går på din egen känsla. Det ska kännas bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *