Fantastiska tips för ditt skrivbord!

Nationaldagshelgen har handlat om rensning här hemma! Eftersom jag nyligen köpte ett nytt skrivbord så var jag mer eller mindre tvungen att rensa det gamla skrivbordet nu. När jag ändå är uppfylld av rensningens positiva effekter så tänkte jag dela några fantastiska tips för ditt skrivbord/kontor!

Fantastiska tips för ditt skrivbord
Här är mitt gamla hörnskrivbord efter rensningen. Skrivbordet ska jag inte ha kvar så
hojta till om du är intresserad!

Plocka undan

Visste du att ett överbelamrat skrivbord grumlar dina tankar och utgör ett hinder för drömmar, visioner och perspektiv? Ha helst bara saker du använder framme och förvara kontorsmaterial som används ibland på en närbelägen hylla eller i en skrivbordslåda. Ett rent skrivbord med stor yta att jobba på ökar din produktivitet, kreativitet och tillfredsställelse i arbetet. Ett tips kan vara att röja undan på skrivbordet när du har jobbat klart för dagen! Det är mer upplyftande rent psykologiskt att starta arbetet med ett tomt skrivbord istället för att mötas av högar med papper och saker som kan få dig att tappa suget innan du ens hunnit börja.

Undvik hyllor ovanför skrivbordet.

Att ha en hylla precis ovanför skrivbordsytan där du jobbar kan ha en nedtyngande energi vilket också kan hämma din kreativitet och lust att sitta vid skrivbordet. Undvik därför förvaring precis ovanför huvudet!

Sitt i ”kraftposition”

Att sitta i så kallad ”kraftposition” är det bästa. Kraftposition uppnår du genom att ha en solid vägg bakom ryggen samt god uppsikt över rummet och dörröppningen. Att sitta i kraftposition skapar en känsla av trygghet då ingenting oväntat kan dyka upp bakom oss.

Fantastiska tips för ditt skrivbord
Från början såg mitt skrivbord alltid ut såhär! Jag hade ingen lust alls att sitta där, tyckte inte om hyllan ovanför och satt inte i kraftposition eftersom rummet och dörren var bakom min rygg.

Undvik skrivbord gjorda i glas.

Glasskivan är vattenelement och att sitta vid ett glasbord kan inge en osäkerhetskänsla av att bordet ska gå sönder. Det känns inte stabilt nog för att vi ska känna oss trygga med att lägga vikt på bordet.

Skilj på kontor och sovrum.

Undvik att ha din arbetsplats i sovrummet! Sovrummet ska vara ett lugnt och skönt yin-rum medan skrivbordet/arbetsplatsen är en aktiv yang-plats där vi ska hålla oss vakna och fokuserade. Det kan alltså störa din sömn om du har din arbetsplats i sovrummet. Om du inte har något alternativ, försök då att tydligt avgränsa rummet mellan säng och skrivbord.

Använd växter.

Det kan inte bara vara jag som är dålig på att ha växter i mitt kontor? Hemma har jag alltid haft någon stackars trött blomma på ”kontoret” men vissnande och trötta blommor sprider ingen upplyftande energi direkt. Ett hett tips är därför att se över vad du har för växter omkring dig! Fyll kontoret med grönt för om det inte finns någonting levande så mår vi inte bra. Växter hjälper till att rena luften, berikar syrehalten och är dessutom vackert att titta på.

Det var alla fantastiska tips för ditt skrivbord/kontor som jag hade att dela just nu! Du vet väl förresten att jag erbjuder föreläsningar för arbetsplatsen, designade utifrån dina önskemål? Hör av dig om det låter intressant!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *