Det bästa sättet för återhämtning

Många tycker om att åka utomlands på sol- och badresor under semestern (jag är en av dom!). Sol- och badsemester utomlands är för många också förknippat med återhämtning. Känner du igen dig? För att dra paralleller till feng shui så är solljus aktiv energi, dvs ”yang”. (Yang är den vita delen av symbolen yin och yang.) Visst får du troligtvis tid att vila mer än vad du har möjlighet till hemma, men den aktiva solenergin påverkar dig väldigt mycket vilket snarare kan bli negativt om du är stressad! Vilket är då det bästa sättet för återhämtning?

För visst är det härligt med sol- och bad på någon kritvit strand i utlandet!
Bilden är för övrigt tagen på någon av cooköarna vi besökte under våran bröllopsresa.

Det bästa sättet för återhämtning är många gånger att vistas i skogen! Skogen som är mörkare och svalare är lugnare rent energimässigt, dvs mer yin. (Yin är alltså den svarta delen av symbolen.) Om du känner dig stressad så är skogens mörkare miljö perfekt att vistas i då energin har en sådan lugnande inverkan. Är du däremot nedstämd eller deprimerad så kan solsemester vara precis det du behöver eftersom det fyller dig med aktiv energi. Handlar det om utmattning så skulle jag dock rekommendera några långa turer i skogen för den bästa återhämtningen!

Idag är det fredag och helgen visar vackert väder i större delen av landet. Kanske är det den perfekta tiden för en härlig skogspromenad?

Ta hand om dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *