Produkter ”made in jail”

Tidigare i veckan besökte jag en anstalt här i närheten för att spana in deras försäljningsväxthus. Jag köpte både färska kryddor och några trälådor i olika storlekar. Alla Sveriges anstalter har sysselsättningsplikt för intagna och varje anstalt erbjuder olika typer av arbeten. Visste du att det går att köpa massor av olika produkter som är tillverkade av intagna på anstalt? Är du också intresserad av att handla produkter ”made in jail”? Tryck HÄR så kommer du direkt till hemsidan med kriminalvårdens utbud. Där finns allt ifrån möbler till växter och insektshotell.

Produkt made in jail

Inte nog med att kryddorna var magiskt goda och fräscha, de innehöll också äkta italiensk basilika! Kriminalvårdaren jag handlade av berättade att han fått fröerna från en italienare, dessa har sedan odlats fram i anstaltens växthus. Sysselsättning i form av odling och trätillverkning är terapeutiskt och hjälper många som hamnat snett att hitta nya intressen. Jag tycker det känns lite extra gott inombords att handla produkter ”made in jail” eftersom det finns så mycket jobb och tanke bakom!

Produkt made in jail
Kryddorna jag fick med i min kryddlåda var basilika, timjan, oregano och mynta.
Produkt made in jail
Lite extra kul att produkterna är märkta med ”made in jail”, tycker jag!

Förresten, du har väl inte missat inlägget med tips på olika energihöjare till hemmet? Klicka HÄR.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *