Rensa bl.a. kläder?

Jag spenderade helgen med att rensa bl.a. kläder då jag av olika anledningar vuxit ur många plagg. Enligt någon princip (minns tyvärr inte namnet) så använder vi ungefär 20 procent av alla våra kläder. Samma ekvation kan enligt teorin appliceras på allt du har i livet. I mina öron låter det inte helt orimligt! Jag älskar ju KonMari-metoden och har rensat mina garderober genom att hitta plaggen som ger mig ”sparks of joy” (eller känns som ”hundvalpar”, vilket jag brukar säga). Jag förstod dock att flera av er som provat rensa med KonMaris metod att ni upplevde att så gott som alla plagg kunde ryka. Detta då ni inte känt något speciellt band till klädesplaggen utan snarare sett kläderna mest som nödvändiga eller praktiska ting. För er kanske 20/80-metoden passar bättre när det kommer till att rensa bl.a. kläder?

Rensa bland kläder?

Hur du använder metoden;

Metoden handlar om att dela upp kläderna i garderoben med de 20% du regelbundet använder och rensa bland de övriga 80% för att göra dig av med saker du ändå inte använt på länge. Kolla också på färgerna – är det färger som lyfter och framhäver din energi, som gör dig glad? Rensa bort plagg med färger som du känner drar ner din energi! Prova plaggen, känns de inte riktigt bekväma eller bra? Rensa bort! Om du ser bra ut och känner dig bekväm och fin i det du bär, då drar du automatiskt till dig mer positiva energier än om du bara går runt i kläder du inte trivs i.

Undvik att impulshandla garderobsvärmare

Ett tips är att ALDRIG handla kläder när du känner dig ut balans eller känner dig nere! Det är bättre att spara pengarna ett tag och köpa drömplagget (som kanske kostar lite mer) än att impulshandla. ”Tröstköp” innebär oftast att du skaffar en massa kläder du ändå aldrig kommer att använda.

För att se hur det såg ut när jag rensade för drygt ett år sedan, klicka HÄR.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *