Höj energin i ditt hem!

Såhär i coronatider kan vi behöva höja energierna omkring oss lite extra för att hålla glädjen och modet uppe. Höj energin i ditt hem med enkla knep vilket i sin tur kan avspegla sig på dig! Energierna flödar olika i hemmet beroende på bland annat möblering, ljusinsläpp, material och färg. Här tänkte jag dela några enkla tips för bättre energiflöden i hemmet!

Höj energin i ditt hem!

Höj energin i ditt hem med hjälp av dessa energihöjare;

  • Släpp in ljuset! Bort med persienner och rullgardiner om dagarna och vädra gärna i alla rum dagligen. Ljus är energi och genom att vädra låter vi den friska vinden röra om lite i eventuellt stagnerad luft inomhus. Att vädra en stund innan du ska sova och släppa in lite frisk luft kan dessutom bidra till en godare sömn!
  • Diska och rengör diskhon dagligen då smutsig disk och matrester skapar unken energi. Disk och matrester tyvärr lite av en fobi för mig och jag är därför också expert på att bygga diskberg. Däremot brukar jag försöka hålla hyfsat rent under tiden jag lagar mat. Det känns inte lika äckligt att diska undan det direkt. Jag brukar försöka tänka att det tar mer energi att gå och irritera mig över att disken står framme än vad det tar att diska av allt direkt!
  • Fyll ditt hem med växter! Växter är en perfekt energihöjare som dessutom renar luften så omge dig med grönt vart du än är! Att ställa en växt i ett hörn är perfekt då energi ofta stagnerar i hörn och växten hjälper till att höja energin.
  • Se över belysningen i hemmet. Dålig belysning kan bli både en frustration och kännas nedtyngande. Någonstans har jag hört att ett rum bör ha minst sju olika ljuskällor. Det är viktigt att det finns bra ljus som går att använda vid behov, kanske i samband med städning eller liknande. Du kan dessutom skapa fantastiska effekter genom att belysa olika delar av rummet.
Höj energin i ditt hem!
  • Använd dig av speglar! En spegel reflekterar, aktiverar och förstärker energi. Tänk dock på vad som finns mitt emot spegeln eftersom det som speglas förstärks. Undvik exempelvis att ha en spegel rakt innanför ytterdörren, det gör nämligen att energin gärna studsar tillbaka ut igen.
  • Använd dig av kristaller som kan attrahera och stimulera energin. Olika kristaller sägs attrahera olika typer av energier, vad behöver du mer av just nu? Om du klickar HÄR kan du läsa hos kristallakademin om olika kristaller och dess egenskaper.
  • Ha en diffuser i hemmet! Vatten höjer energin och en diffuser som porlar och sprider både doft och vattenånga är en perfekt energihöjare!
Höj energin i ditt hem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: