Mitt företagsträd med fyra grenar

Tänkte berätta hur mitt företagsträd ser ut idag, med fyra olika grenar! För snart en månad sedan föddes mitt företag ”på papper”. Planer och idéer finns det gott om och jag försöker samla ihop alla mina tankar och drömmar på ett och samma ställe eftersom det är orimligt att ens försöka uppnå alla drömmar samtidigt. Till min hjälp med strukturen har jag pärmen från kursen ”kreativ struktur” som fantastiska fotografen Jenny Brandt Grönberg håller i. En kurs jag varmt rekommenderar till alla kvinnliga företagare som försöker hitta en struktur och uppnå sina egna mål!

Mitt företagsträd med fyra grenar
Jag målade ett snabbt självporträtt som omslag till pärmen. Kändes passande för en ”hobbykreatör”.

Min plan för företaget är väldigt långsiktig. Just nu jobbar jag på att ta små steg och känna mig för så jag inte kastar mig in i alla roliga idéer som dyker upp. Jag får inte glömma att jag nyligen bara ville dö till följd av långvarig stress som slutade i en utmattningsdepression. Räddningen för mig var nog en kombination av många faktorer men att jag vågade sätta ord på vad mitt hjärta ville innebar en helomvändning för mig! Att jag kunde formulera mer konkreta mål och våga ta stapplande steg i mina drömmars riktning gjorde att jag hittade en helt ny glöd och glädje i livet!

Företagets fyra grenar

Det gör mig så jäkla lycklig, ända in i själen! Jag drömmer om att kunna jobba heltid med mitt eget företag på sikt. Att ha en vardaglig tillvaro där jag själv styr och väljer mina uppdrag och arbetsuppgifter. MEN, just nu är fokus på att sakta bygga upp en stabil grund inom mig själv. Jag tänker och planerar, tar små steg i riktningen jag tror är rätt, backar tillbaka och funderar om det inte känns rätt – och försöker sätta ord på varför det inte känns rätt. I dagsläget tänker jag att mitt företag ska ha fyra ”grenar” som jag nu försöker bygga upp, långsiktigt och hållbart.

Mitt företagsträd med fyra grenar
Här ser ni mitt kollage med de olika grenarna i företaget, mitt s.k. ”företagsträd”.
  1. Den största basen inom mitt företag hoppas jag kunna vara feng shui! Drömmen är att erbjuda konsultationer för både privatpersoner och företag. Plus att det finns så mycket mer jag vill göra i framtiden med innehåll och inspiration av feng shui!
  2. Hålla i kreativa workshops, föreläsningar och eventuellt också erbjuda individuella coachningssamtal. Här finns också tankar om webbaserade utbildningar/e-kurser med kreativt innehåll för att öka människors välmående.
  3. Webbshop med egentillverkade smycken, målningar och mindre partier väl utvalda saker som hemmastickade sockor och andra hantverk.
  4. Målningar och mindre illustrationsuppdrag eller andra kreativa uppdrag som att hjälpa till att ta fram visionboards, måltavlor och målningar. Detta tänker jag ska vara den minsta delen av företaget och syftet med denna gren är främst för att jag ska få utlopp för kreativitet. Det viktigaste är att bibehålla glädjen och lusten, blir det kravfyllt så kommer denna del att minska.
Mitt företagsträd med fyra grenar
Har gjort ett kollage med mitt manifest! Manifestet innehåller påminnelser till mig själv om varför jag driver hobbykreatören; för de dagar i framtiden då det dyker upp motgångar eller om jag börjar tvivla på mitt ”varför”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *