Min största inredningsutmaning

Det svåraste rummet och min största inredningsutmaning är sovrummet. Vårat sovrum är ganska stort med utgång till altanen och ett härligt burspråk i ena änden. En av utmaningarna är just altandörren då man inte bör ha två dörrar i ett sovrum enligt feng shui. Jag är dock inte öppen för att byta rum på grund av detta, jag älskar mitt sovrum! Den bästa känslan är att vakna på lediga dagar, dra undan gardinen och kunna dricka mitt kaffe i sängen medan jag kikar ut och ser hur dagen vaknar. Tyvärr har jag inte alls lyckats få till någon bra känsla i sovrummet och jag klurar ständigt på hur jag kan förbättra rummets chi…

Det svåraste rummet - sovrummet

Anledningarna till att just sovrummet är det svåraste rummet och min största inredningsutmaning är flera. Rummet är ganska stort och vi har därför valt att avgränsa det med en vikvägg för att skapa ett ”rum i rummet”. Direkt till höger när man kommer in finns en liten mys-/läshörna med en gungstol och tavelvägg. Rummet har dock ett antal andra utmaningar att ta hänsyn till utifrån feng shui. Bland annat att taket går ner en bit precis bredvid sängen. Detta kan upplevas som både nedtyngande och lite vass energi genom att kanten på taket pekar ner med ”vassa” pilar mot den som sover precis under.

Det svåraste rummet - sovrummet
(De mörkgråa gardinerna ska bytas till ett par i ljusare grå ton som väntar på att bli uppsydda.)

Inredningsutmaning: Currylinjer i sovrummet

Som ni kan se på bilden nedan så har jag mätt upp ungefär hur currylinjerna går i vårt sovrum (de gröna linjerna). Den ena linjen går precis längs med min sida av sängen, vilket inte är så bra. För att komma bort från currylinjerna skulle jag alltså behöva skjuta sängen närmare dörren. Nackdelen då skulle istället vara att energin kan kännas blockerad eftersom det skulle bli en väldigt trång passage mellan dörren och fotändan på sängen. (Dessutom har förra ägarna suttit spegeldörrar på garderoberna som då skulle hamna vid fotändan på sängen. Att se sig själv i en spegel när man ska sova är inte alls att rekommendera! Självklart skulle dock spegeldörrarna vara enkla att åtgärda om det skulle behövas…)

Det svåraste rummet - currylinjer i sovrummet

Min vilja sedan vi flyttade in i huset har varit att byta sängstomme! Att få bort den nuvarande stommen med de klumpiga förvaringslådorna under sängen skulle göra att energin kan flöda friare. Det skulle också göra det möjligt att ha en stor och härlig matta under halva sängen, för en mjukare känsla till hela rummet! Den som lever får se, om vi kostar på oss en ny säng någon gång… Idag är det för övrigt sista utbildningsdagen på fortsättningskursen i feng shui. Förhoppningsvis kanske jag får lite experttips av lärare och kurskamrater på hur jag kan göra med rummet.

Vill du ha 5 enkla tips på hur du kan förbättra energierna i ditt sovrum? Klicka HÄR!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *