Tips för entrén till ditt hus.

Idag tänkte jag dela lite tankar och tips för entrén till ditt hus! Inom feng shui så har huvudingången i huset nämligen en väldigt viktig roll! Entrédörren representerar husets ”mun” och det är här som den mesta energin flödar in- och ut ur huset. Detta då det är via ytterdörren som människor passerar vilket gör att energin ofta sätts i rörelse. Det är en av anledningarna till varför det blir extra viktigt att sträva efter en skön energi i hallen.

Hallen sägs vara husets ”hals” och är en av de absolut viktigaste platserna i ditt hem! Hallen är det första du och alla dina gäster möts av. Fråga dig själv vad du får för känsla när du kommer hem! Hur vill du att det ska kännas och vad vill du att hallen ska förmedla för känsla? Det sägs dessutom att möjligheter hindras från att nå fram till dig om hallen är belamrad med saker. Inte nog med det, en belamrad hall kan dessutom hindra dig från att göra framsteg i världen!

Tips för entrén till ditt hus.

Tips för entrén

Var noga med att tydligt märka ut vilken ytterdörren är, om det finns flera dörrar att välja på. På bilden ovan ser ni vårat hus. Det är inte speciellt tydligt vilken som är ytterdörr! Här behöver jag verkligen jobba på att markera entrén med exempelvis en välkomstskylt eller med en krans. Om det inte tydligt framgår vart ingången är så har inte bara gäster utan även energi svårt att hitta in i huset.

Glöm inte vägen fram till dörren…

Var också uppmärksam på hur själva gången fram till dörren ser ut! Är det fritt fram till entrén eller finns där någonting som hindrar energiflödet, t.ex. skräp eller växtlighet? Ett tips kan vara att föreställa dig att energin rör sig som du gör. Behöver du väja för någonting på vägen fram till huset så behöver även energin väja, vilket kan bli ett störningsmoment.

Ett tips till! Vill du undvika att ditt hem drabbas av ”förstoppning”? Se då till att inte samla en massa saker framför husets bakdörr!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: