Rensa bland böcker och tidningar!

Jag älskar verkligen böcker, det är ingen hemlighet. Däremot har jag stenhårt rensat bort nästan alla mina böcker och har endast ett fåtal kvar. Att ha väldigt många böcker hemma kan faktiskt utgöra ett hinder för nya idéer att komma in i ditt liv. Böcker gör att energin unknar och stagnerar och kan också göra att dina åsikter stelnar.

För att rensa bland dina böcker, börja med kokböcker du aldrig använd (ÖPPNA INTE böckerna, gör dig bara av med dom direkt). Gå vidare till fackböcker och referensböcker du inte har använt på åratal. Rensa sedan bort barnböcker ni växt ifrån, ointressanta romaner, pocketböcker och gamla böcker som håller på att rasa isär. Ta sist de böcker som varit så givande och intressanta att du kan historian så pass väl att du inte behöver läsa dom igen. Behåll bara böcker som speglar dig, som du är IDAG och den du avser vara/bli i framtiden.

TIDNINGAR:
Har du högvis med tidningssamlingar hemma? Fråga dig själv vad syftet är? Varför lagrar du dessa tidningar? Handlar det om att du avsett gå igenom tidningarna i jakt på recept, annonser eller bilder du tänkt använda till någonting specifikt?! SLÄNG TIDNINGARNA OCH BÖRJA OM! Detta är ett tecken på ”kan vara bra att ha”-syndromet och du har alltså en bristande tillit till att livet ger dig det du behöver när det väl är dags. Om du har en hög med tidningar som väntar på att du ska gå igenom den – sätt upp en rimlig tidsgräns (exempelvis månadens slut). Har du inte tagit dig igenom högen vid månadens slut – SLÄNG, skänk eller lämna till återvinningen.

SAKER MED AFFEKTIONSVÄRDE:
Gamla vykort, teckningar från barnen eller brev mm som har ett särskilt affektionsvärde för dig. Dessa högar tycks växa med livets gång och känns ofta svårast att rensa. Behåll bara det absolut bästa och mest älskade, skapa ett system där du förvarar dessa – kanske en mapp med bilder eller ett album där du sätter in både brev, bilder och foton mm.

Hoppas det kunde vara till någon hjälp! Nu har du kanske någonting att sysselsätta dig med i helgen? Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: