Tips för köket

Jag frågade tidigare vad ni ville veta mer om när det kommer till feng shui och fick många roliga önskemål och tips. Tusen tack till alla er som svarade! Någonting som flera av er önskade var tips för bättre feng shui i köket.

Köket består generellt av ganska aktiva energier med många kantiga former på bänkar och luckor. Ha därför gärna rundade köksmöbler eller runda bordstabletter som kan balansera det ”kantiga” köket. I köket finns även mycket av vattenelementet vilket också är ett väldigt aktivt och ”rörligt” element. Ett tips för bättre feng shui i köket kan därför vara att undvika svarta, mörkgråa eller mörkblåa färger på luckor/väggar och golv. Det kan också vara bra att undvika för mycket glas och asymmetriska former då också dessa tillhör vattenelement. Om du ändå har ett svart kök så kan du jobba lite extra mycket med gröna växter och vitt/ljusgrått eller metall för att kompensera det mörka. Ett hett tips är att också ha terrakottakrukor och träkorgar för att plocka in jordelementet som balanserar helhetskänslan!

Tips om gröna växter för bättre feng shui i köket

Kranen och diskhon är vattenelement medan spisen är det kontrasterande elementet; eld. Att ställa en grön växt mellan spisen och diskhon balanserar mellan dessa element! Vad sägs om någon färsk krydda som basilika eller mynta, som du också kan använda i maten? Win-win!

Låt köket inspirera till matlagning och aptit!

Ett kök ska inspirera till matlagning och aptit. Den färg som sägs stimulera aptiten bäst är orange. Ha därför gärna orange som accentfärg i samband med sociala middagar! (Plocka gärna ner eventuella klockor också då klockor kan stressa oss under måltiderna.) Till skillnad från det tycks blå färg snarare få oss att tappa aptiten. Kanske kan du alltså använda dig av blått porslin om du vill äta mindre portioner?!

Andra tips för köket är att inte ha knivar framme, synligt. Knivar utstrålar en vass energi och kan ge en ganska hotfull känsla. Bättre är alltså att ha dom gömda i ett knivställ. Dock inte ett sådant jag haft i snart 15 år, av förklarliga skäl… Det har nämligen formen av en människa med knivar stuckna igenom hela kroppen. Kanske inte den mysigaste symboliken.

Tips att gömma knivarna för bättre feng shui i köket

Optimalt är dessutom om du har fri uppsikt över rummet och ingången till köket, samtidigt som du står vid spisen. Det ger nämligen en starkare känsla av trygghet när du ser vad som händer omkring dig!

Hoppas du fått lite tips för köket och berätta gärna vad du tyckte!

För att läsa om hur du kan skapa bättre feng shui i sovrummet, klicka HÄR.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *