Vad säger skicket på bilen om dig?

De senaste veckorna har jag skrivit flera inlägg om att städa och rensa hemma. Flera gånger har jag nämnt hur vårt hem och alla våra saker påverkar vår energi. Visste du att bilens skick också påverkar din energinivå? Det är nämligen inte bara ditt hem som speglar dig som person, hur din bil ser ut avslöjar också mer än du tror!

Har du börjat tagit tag i hemmet och rensa ordentligt där, samtidigt som du åker runt i en smutsig skrothög? Kanske brukar du ofta be om ursäkt för hur den ser ut när andra ska åka med? Tänker du flera gånger i veckan på att bilen borde städas eller tvättas? Varje gång du tänker på detta så påverkas din energi negativt!

Renhållning av bilen är en akilleshäl för mig. Lite komiskt eftersom jag är uppvuxen i världens mest pedantiska bilfamilj. Den genen fick jag tyvärr inte och jag är familjens svarta får när det kommer till bilar. Som ni kan se.

Hade massor av planer för helgen och tänkte både göra klart i hallen och pyssla med annat. Däremot drabbades jag av mitt livs värsta trötthet och har knappt kunnat hålla mig vaken de senaste dagarna. Helgen blev därför inte alls så produktiv som jag planerat för. Däremot lyckades jag hålla mig vaken hela söndagen och passade bland annat på att hugga tag i min rullande lerhög! Bilen fick sig en rejäl omgång både ut- och invändigt.

Nu är den skinande ren och jag har både dammsugit bilen invändigt samt gjort rent instrumentpanelen och tvättat vindrutan på insidan. Det känns så JÄKLA gött!

1 – 2 – 3 -> kör!

Bilen är ett ständigt dåligt samvete då jag sällan tvättar och håller efter den som jag skulle vilja. Jag kommer nog aldrig bli lika noggrann som resten av familjen, däremot vill jag försöka bli lite duktigare på att tvätta den mer regelbundet. Det går ju faktiskt väldigt fort! Ett tips är att göra som bästa Jessica brukar säga, räkna ner ”1 – 2 – 3 -> kör!” och bara gör.

I slutändan kostar det dig mer energi att inte göra någonting åt det än att kavla upp ärmarna och bara få det gjort! Föreställ dig känslan när det är klart!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *