Lightrenovering av hallen!

Inom feng shui benämns entrén som husets ”mun” eftersom det är där den mesta energin flödar in och ut. Hallen beskrivs i sin tur som husets ”hals” och det är lite extra viktigt att skapa en välkomnande sådan! Detta eftersom entrén och hallen är det första som möter oss varje gång vi kliver in i huset! Hur vill du att det ska kännas att komma hem?

Ända sedan vi flyttade in i vårt hus har jag känt att hallen är alldeles för mörk. Golvet är nästan svart och de mönstrade mörka tapeterna ovanför panelen ger nästan en ”tryckande” känsla, som att rummets väggar lutar inåt. För att skapa bättre feng shui generellt kan ett tips vara att ha mörka färger längre ner och ljusa färger högre upp. Har du exempelvis en bokhylla så kan du placera mörka böcker och saker längst ner och ljusa/vita saker högst upp. Det inger nämligen en känsla av stabilitet när det mörka är närmare golvet.

FÖRE:

Såhär såg hallen ut innan jag målade om. I det vänstra hörnet, där kaktusen nu står, stod den stora svarta garderoben jag slängde ut för några veckor sedan. Den gjorde att hallen kändes ännu mörkare!
Från början var ytterdörren dessutom mörkbrun men den målade jag om för några år sedan.

Under påskhelgen tog jag alltså (äntligen) tag i att måla om hallen i en mycket ljusare färg. Jag målade även taket, listerna och panelen som verkligen behövde fräschas upp. Hallen är inte riktigt klar än. Framöver ska dörrarna målas och handtagen bytas, spegel och tavlor ska sättas upp på väggarna – vilket kanske blir helgens projekt. Ska också försöka hitta en matta!

EFTER:

Så småningom när vi byter ytterdörr så blir det en vit sådan med fönster för att få in lite ljusinsläpp.
Här ser ni färgen lite bättre (även om bilden inte är den bästa).

Jag tycker det känns mycket bättre och ljusare redan nu, även om det inte är riktigt klart. Vad tycker du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Lightrenovering av hallen!”