Vad betyder oreda på vissa platser i hemmet?

Varje del av vårt hem representerar olika livsområden som exempelvis karriär, hälsa och relationer. När vi skapar oreda på specifika platser i hemmet så sägs det kunna orsaka bekymmer inom det berörda livsområdet. Har du t.ex. överbelamrat relationsområdet så kan du uppleva problem din nuvarande relation. Som singel kanske du istället får svårt att hitta en kärlekspartner. Detta är bland annat vad jag ska få lära mig under nästa del av min utbildning! Ser verkligen fram emot att lära mig om ”ba gua” och hur jag lägger en karta över hemmet för att peka ut vart de olika livsområdena finns.

Jag har inte kollat vilken del av ba guans olika livsområden mitt ”lekrum ligger i men sedan vi flyttade in har jag upplevt att det varit nästan omöjligt att hålla ordning där inne! Även om jag städat så har det blivit lika rörigt igen efter ett par timmar. När jag möblerade om skapades en helt annan känsla i rummet (även om det ännu inte är optimalt). Jag har inte alls upplevt samma problem med att hålla ordning efter det! Även om det fortfarande kan skapas en liten tvätthög så är jag betydligt snabbare på att få undan röran!

Här har du några idéer om vad röra på nedanstående ställen kan symbolisera;

  • KÄLLAREN: Saker du förvarar i källaren symboliserar det förflutna och det undermedvetna. Här förvaras ofta många ”tunga” prylar och saker som kan symbolisera obearbetade problem från det förflutna.
  • VINDEN: Saker du förvarar på vinden kan hämma dina högre ambitioner och möjligheter. Det kan begränsa dig och upplevas som problem du har hängande över dig, redo att trilla ner.
  • ”SKRÄPRUM”: Att ha ett skräprum kan betyda att du skapar oreda och bekymmer inom det livsområdet rummet finns inom. Det är aldrig någonting positivt att ha ett skräprum så försök undvika det!
  • ”SKROTLÅDAN”: Detta är det bästa alternativet att ha ditt skrot på. Välj gärna en liten låda, försök använda den sparsamt och gå igenom den regelbundet (kanske en gång om året i alla fall?). Att ha en byrålåda med skrot påverkar inte energin lika negativt som ett helt rum.

Dagens tips är alltså att försöka hålla ordning på det stora hela och istället satsa på att ha en begränsad ”skrotlåda”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: