Vad symboliserar dina prylar?

Vad symboliserar dina prylar i hemmet för dig – egentligen? När jag pratar om symboler så kan det tolkas på olika sätt. Det finns välkända symboler som fyrklöver, kors och hartassar mm men de flesta av våra ägodelar kan också symbolisera minnen och händelser som ger oss olika typer av energier.

Vi skapar mer eller mindre band till alla våra saker, likt transparenta trådar mellan dig och sakerna du omger dig med. Kanske har du någon prydnad som blivit kantstött i samband med en händelse eller ett bråk och varje gång du ser prydnaden nu så påminns du om händelsen?

Detta lilla stilleben påminner mig om flera saker. Blomman fick jag nyligen av Jessica! Jag ska försöka ge den lite ”HLR” för att se om den piggnar på sig. Frida Ramstedts bok köpte jag i Göteborg i samband med första utbildningstillfället i Feng Shui. Boken villfarelser fick Patric i julklapp av sin farbror för ett par år sedan och ljusstakarna fick han i present av sitt tidigare jobb. Egentligen ingenting speciellt men varje gång jag tittar på dessa saker så dyker minnen eller känslor upp och samtliga av dessa saker gör mig glad och ger mig positiva associationer.
Är du med på vad jag menar när jag frågar efter symboliken?

Har du kvar någonting som är förknippat med en tid i ditt liv du egentligen vill lämna bakom dig? Kanske någon möbel du köpt med ett ex, saker du ärvt eller prydnader du fått? Om så är fallet så är din energi bunden till det förflutna, istället för att finnas tillgänglig i nuet.

Ta en titt på tavlorna du har i ditt hem. Visas motiv och förmedlas känslor av sådant du vill ha mer av i livet framöver? Inte? Då kanske du behöver byta ut motiven mot någonting som symboliserar det du drömmer om. Är du exempelvis singel och drömmer om att träffa en partner? För då in kärleksfulla symboler i ditt hem som symboliserar par istället för ensamma kvinnor, ental av ljusstakar mm.

Om du ofta känner dig väldigt nedstämd så kan du ta en titt omkring dig och byta ut saker som hänger nedåt mot sådant som strävar uppåt. Förslagsvis kan du byta ut eventuella hängande växter mot klättrande växter. Hamnar du lätt i gräl? Undvik då att ha mycket rött hemma då den röda färgen kan göra dig mer aggressiv.

En kaktus kan symbolisera många saker, kanske uppfattar någon dess taggar som otrevliga och vassa? Kanske tänker någon på semestern i Gran Canaria? Just denna high chaparall-kaktus tog jag med mig som arv efter min morfar och hans fru. Jag älskar den och ska göra mitt bästa för att hålla liv i den…

Jag menar inte att du måste byta ut allt i hemmet som ger dig mindre bra associationer! Det finns mycket du kan göra som enkelt kan förbättra energierna. Exempelvis kan en reningsceremoni med rökelse eller salvia göra av med vissa energiavtryck. Däremot är det nästan omöjligt att få bort mentala och känslomässiga associationer. För att ändra energier på ett mer kraftfullt sätt så kanske du kan renovera, måla eller klä om möbeln, pynta/dekorera eller möblera om?

För att ta reda på vad dina saker symboliserar för dig, gå runt och kika på det du har i ditt hem. Vad tänker du på när du ser dom? Vad får du för känslor och energier? Vill du ta med dig det du ser in i ditt framtida jag?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *