Mitt liv då och nu

Förra veckan skrev Jessica ett inlägg där hon svarade på frågor om livet då och nu, för att se vad som förändrats. Jag tyckte det var ett roande inlägg och hakade på hennes utmaning att göra likadant. Här har ni alltså lite kort om mitt liv då – jämfört med nu.


Musik

: Grunge och rock. Favoritbanden var bland annat Soundgarden, Audioslave, System Of A Down, Metallica och Pearl Jam. (När jag var ännu yngre var det bara Hanson som gällde…)

Nu: Allätare men lyssnar väldigt sällan på musik. Om det någon gång händer så är det oftast spellistan ”lugnt & skönt” på Spotify som går på.

Tidningar

Då: Jag vill minnas att det var mycket OKEJ och Frida som gällde. Senare gick jag över till Topphälsa.

Nu: Läser nästan aldrig tidningar nu för tiden. Eventuellt köper jag mig ett par korsordstidningar inför ledigheter (hallå pensionsvarning!).

Vad såg jag på tv

Då: Dr Quinn, Beverly Hills, Fresh Prince in Bel Air, Arkiv X, Lilla huset på prärien, Rederiet, Tre kronor mm. Har alltid älskat att kolla på serier.

Nu: Är barnsligt förtjust i sociala experiment som innefattar kärlek, som bachelor, gift vid första ögonkastet och ”Love is blind”. Gillar också serier som ”you” och ”Dirty John”.

Böcker

: Älskade böcker! Då läste jag nog mest ungdomsböcker som Kitty, Fem-böckerna och Harry Potter men drömde om att ha ett eget bibliotek!

Nu: Jag älskar fortfarande alla typer av böcker! Nu lyssnar jag nästan bara på ljudböcker och då är det kärleksromaner med gripande öden som står högst på min lista, gärna med lite spänning! Gillar att fly verkligheten och är väldigt mättad på deckare och kriminalromaner.

Film

Då: Älskade att kolla på film, helst av allt på skräckfilmer!

Nu: Älskar fortfarande filmer men nu är det helst bra thrillers eller spännande draman fullproppade med kärlek och sorg.

Njutningsmedel

Då: Älskade kexchoklad, Noblesse, center och vanlig hederlig Marabou mjölkchoklad. Över allt annat!

Nu: Älskar fortfarande kexchoklad, Noblesse, center och vanlig hederlig Marabou mjölkchoklad. Känner inte ens något behov av att prova nytt, om jag ska vara ärlig.

Mat

Då: Har alltid älskat mat! Husmanskost i de flesta former. Stuvade makaroner och falukorv, biffar med grönpepparsås och potatis, mammas lasagne, spaghetti och köttfärssås. Och hamburgare. Så jävla gött.

Nu: Älskar mat minst lika mycket idag, om möjligt ÄNNU mer! Började t.ex. gråta när jag pratade med mamma här om dagen, av bara tanken på hur mycket gott det finns att äta – och hur lite jag får i mig jämfört med hur mycket jag skulle vilja äta! Husmanskost är fortfarande det bästa som finns och biffar med potatis och grönpepparsås är den bästa bakismaten!

Hobby

Då: Måla, skriva och pyssla.

Nu: Måla, skriva och pyssla i hemmet.

Intressen

: Kolla på tv, måla och pyssla.

Nu: Kolla på tv, måla och pyssla. Har också hittat hem i Feng shui och Hobbykreatören som gjort att en helt ny värld öppnat sig!

Sociala behov

Då: Jag satt i princip ihop med min fina kusin de första 15 åren av mitt liv och saknar denna tid. Kan dock inte minnas att jag hade något enormt behov av sociala aktiviteter, även om jag alltid haft många vänner och ofta hittat på mycket roliga aktiviteter. Jag har alltid trivts i mitt eget sällskap också..

Nu: Har fortfarande många vänner och bekanta, umgås däremot endast med ett fåtal som betyder extra mycket. Önskar att jag hade mer tid och ork att träffa många fler av mina vänner som jag saknar.

Ensamhet

Då: Minns inte att jag känt mig särskilt ensam då jag alltid haft ett behov av att vara ensam mellan varven.

Nu: Är ensam en hel del och älskar det (oftast).

Det känns verkligen som att jag är precis densamma jag var som liten, förutom att jag inte är lika lockad av skräckfilmer och musik. Du som läser detta och som har känt mig länge, visste du detta om mig? Upplever du att jag har förändrats?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: