Hur kan du förbättra din feng shui i sovrummet?

Min åsikt är att sovrummet är ett av de viktigaste rummen eftersom vi spenderar så stor del av vårt liv där, sovandes. Därför tänkte jag ge dig några enkla tips på hur du kan förbättra din feng shui i sovrummet.

1. Bort med tvätten!

Gamla smutsiga kläder skapar avslagna och unkna energier så förvara aldrig tvättkorgen i sovrummet. Byt därför sängkläder minst en gång/vecka för att hålla energin fräsch och levande i sovrummet. (Detta är positivt för både din sömn och kärlekslivet!)

Feng shui undvik tvätt i sovrummet
Att förvara saker i sovrummet som inte hör hemma där påverkar dig negativt så bort med smutstvätt och annat bös.

2. Förvaring under sängen?

Helst ska detta undvikas för att energierna ska kunna flöda fritt! Om du behöver förvaringsutrymmet; undvik att ha hårda prylar under sängen och satsa istället på mjuka saker som rena sängkläder, handdukar eller extratäcken.

3. Saker ovanpå garderober i sovrummet?!

Det bästa är om du kan hålla det rent ovanpå garderoberna i sovrummet! Saker som förvaras ovanpå garderober representerar nämligen problem som hänger över dig och väntar på att redas ut. Om detta är det första du ser när du vaknar så kan det kännas trögt och svårt att vakna till. Saker som förvaras högt upp, (ovanför ögonhöjd) har generellt en nedtyngande effekt. Det kan dessutom orsaka huvudvärk och sägs hindra din förmåga att tänka klart så om det är möjligt; rensa och håll rent!

Feng shui förvaring ovanpå garderob

4. Tänk på blommorna!

Vad har du för blommor i sovrummet? Undvik ”vassa” växter som kaktusar och liknande då sovrummet ska vara en vilsam och mjuk plats där du ska kunna blotta dig och vila utan vass energi. Orkidéer är perfekta blommor att ha i sovrummet då de avger syre även under natten! Personligen ser jag inga hinder för att ha andra växter i sovrummet så länge bladen inte är vassa eller taggiga, eftersom växter generellt hjälper till att rena luften, avger syre och det ser dessutom väldigt hemtrevligt ut!

Feng shui orkide i sovrum

5. Undvik starka färger.

Sovrummet ska vara en plats där du kan känna dig lugn och trygg. I ett sovrum behöver du kunna komma till ro och därför är det bra att undvika t.ex. starka röda eller orangea färger då det är eldiga toner som snarare höjer din energi. Perfekta färger för sovrummet är svalare toner i exempelvis grå/greige, grönt, blått, vitt eller bleka toner av rosa/beige.

Det finns såklart galet mycket mer vi kan göra för att förbättra både sömnen och känslan i sovrummet men här har ni några få enkla knep som kan förbättra din feng shui! Vad tycker du om dessa tips?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *