Hur föddes idén till ”Hobbykreatören” egentligen?

I mina gamla dagböcker har jag skrivit ner drömmar om att i framtiden få jobba med någonting kreativt. Inriktningen på gymnasiet var ganska självklar; estetisk bild och form eftersom jag älskade att måla. Efter studenten hamnade dock allt mitt fokus på jobb och karriär. En stark drivkraft av att få jobba med att främja hälsa och välmående på arbetsplatsen växte fram. Efter några år inom industrin kände jag dessutom ett behov av att jobba med att hjälpa människor. Detta gjorde att jag tillslut fick ”bita i det sura” och högskoleutbilda mig. Däremot hade jag helt tappat kontakten med min kreativitet och barndomens drömmar drunknade i bruset när vardagen rullade på.

När mörkret hotade att överta mitt liv så famlade jag febrilt efter att hitta en mening. Fröet till ”hobbykreatören” såddes när jag gjorde ett onlinetest för att hitta drömyrket, baserat på min passion. Jag gjorde testet på skoj och förväntade mig inget seriöst svar. Jag hade tidigare gjort något liknande med resultatet att jag borde bli astronaut så mina förhoppningar var verkligen inte speciellt höga. Detta test gav mig dock ett resultat som väckte en nyfikenhet inom mig. Resultatet var nämligen att jag borde jobba som ”kreatör” och det kändes så rätt!

Tiden gick och jag gjorde ingenting mer med testresultatet men tanken fanns någonstans i bakhuvudet. Tillslut ställde Jessica frågorna jag verkligen behövde höra, som ett försök att stoppa mörkret inom mig. Från boken ”bygg ditt drömföretag” av Kicki Westerberg, gjorde vi en övning där jag fick sätta ord på hur jag skulle vilja ha det i framtiden. Jag tvingades tänka utanför boxen och väcka liv i barndomsdrömmarna igen och fick upp ögonen för små steg jag kunde ta för att utforska vägen mot en tillvaro jag aldrig trott skulle kunna bli verklighet. En av fördelarna med att ha en bästis som tänker utanför boxen!

Där och då blev det tydligt för mig vad jag tycker är viktigt och hur jag skulle vilja ha det i en drömtillvaro. Exempelvis insåg jag att jag längtar efter att styra över min egen tid i större utsträckning. Jag kände också en önskan att vara mer kreativ. Jag vill verkligen fortsätta jobba med människor men insåg att nuvarande målgrupp känns lite för tung, i alla fall när livet bjuder på citroner.

Där föddes alltså ”hobbykreatören” och sedan gick allt ganska fort. Redan samma kväll började jag bygga min hemsida och det var som att en boll blivit satt i rullning och det gick inte att stoppa. Idag har jag en liten tå i drömvärlden och visionen känns plötsligt lite mer realistisk. Hobbykreatören har gett mig ett värdefullt syfte för allt kreativt jag alltid älskat. Det känns så himla befriande och jag kämpar med att göra allt jag åtar mig med glädje och kärlek, utan krav och prestation!

Så, det var väl egentligen så det började. Är du nyfiken på testet jag gjorde? Då kan du trycka HÄR och göra samma (testet är på engelska)! Berätta gärna vad du fick för resultat i sådana fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *