Är du kreativ, ostrukturerad och har svårt att bestämma dig?

Brukar du uppfattas som en mystisk, djup och stillsam person? Kanske känner du tillit till en högre kraft, har nära till dina känslor och lider av depression och nedstämdhet? Har du svårt att fatta beslut och känner dig ofta ambivalent när det kommer till vad du vill göra? Om du känner igen dig i detta så är det troligt att vattenelementet är dominerande i din personlighet.

Personligheter med mycket vattenelement söker ständigt efter sanningen och det djupa mysteriet bakom allt. Ofta föreligger en andlighet och en tro på högre makter. Dessa personer kan vara ganska röriga men är ofta väldigt kreativa och konstnärliga! Då vattnets energi är ostrukturerad och flödande så kan den också kännas orolig vilket kan märkas genom svårigheten att fatta beslut. Ofta vet kanske inte personen själv vad hen vill. Det är vanligt att sociala situationer orsakar en obekväm känsla eller känslan av att vara missförstådd.

Vattenelement som inredning

Färger som representerar elementet är svart och mörkare blåa toner. Vatten symboliseras av de fria asymmetriska formerna men även av slipade kristaller (som prismor). Inredningsmässigt syns vattenelementet i form av bordsskivor eller hyllor av glas, reflekterande och högblanka ytor samt speglar. Har du vattenarrangemang eller tavlor och bilder föreställande vatten så har du elementet även där. Vattnet kan inge både lugn eller en betydligt rörigare känsla, beroende på hur vattnet beter sig.

Vattenelementet är sist ut av de fem olika elementen. Jag har presenterat alla element i en viss ordning av en anledning; Trä, Eld, Jord, Metall och vatten (klicka på respektive element för att läsa om de olika egenskaperna). Denna ordning kallas den ”närande cirkeln”, då elementet till höger stärks av det till vänster (dvs att trä förstärker eld, eld förstärker jord, jord förstärker metall, metall förstärker vatten och vatten förstärker trä).

Kände du igen dig i något eller några element? Är det något av elementen du önskar att du hade mer av?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: