Hur påverkas du av många prylar?

Har du svårt att komma igång eller orkar du inte ta tag i röran hemma? Kanske ligger du ständigt efter med olika saker du behöver göra, är lite oorganiserad eller lyckas inte hålla dina löften? Med stor sannolikhet kan det då vara så att du har samlat på dig alldeles för många saker. För många prylar i hemmet gör att energin stagnerar vilket även påverkar dig, både fysiskt och psykiskt. Den stagnerade energin kan göra dig trött och slö. Det fina i kråksången är dock att när du väl börjar röja och rensa så frigörs energi i hemmet – vilket samtidigt ger dig nya krafter! Att bara möblera eller flytta om saker kan fräscha upp energin!

rensa i röran
Såhär såg bokhyllan och skrivbordet ut för jämnan och det spelade ingen roll hur mycket jag städade,
det blev lika rörigt efter bara några timmar igen – och så var det ända tills jag möblerade om!
Nu har jag möblerat om, rensat och fått ett mer harmoniskt rum med bättre ordning.

Vad händer i kroppen?

När vi samlar på oss en massa prylar så uppstår det samtidigt blockeringar i kroppen som gör oss trötta och slöa. Det har också visat sig att ”prylsamlare” inte rör sig tillräckligt mycket fysiskt. Andra vanliga besvär för någon som har för mycket prylar är nedstämdhet, matt och livlös hy och ofta lider de även av förstoppning och övervikt. Att rensa hemma gör att friska vindar kan komma in i ditt liv och det skapar motivation till att fortsätta vilket ger ringar på vattnet även när det kommer till ditt fysiska mående.

prylar
Insåg att jag saknar bild på hur skrivbordet ser ut idag men tänk bort hyllan ovanför och alla prylar!

Tips på hur du kommer igång:

Ta fram en anteckningsbok och gå från rum till rum. Skriv en lista över vilka de ”röriga zonerna” i varje rum är (exempelvis garderober, skåp, lådor eller andra prylhögar). Skriv även med sådant som behöver åtgärdas, t.ex. trasiga möbler och annat du stör dig lite på.

Ta sedan ett nytt papper där du skriver om listan. Börja med att skriva de minsta zonerna överst (t.ex. saker som hänger bakom dörrar, små skåp/byrålådor, väskor osv). Skriv sedan de medelstora zonerna (garderober, skåp, skrivbord mm) och arbeta dig nedåt till de största zonerna (t.ex. källarutrymme, vind, förråd, garage mm som tar mer tid att rensa).

Markera vilka zoner som irriterar dig mest och börja vid någon av de små irriterande zonerna. Minsta framgång ger ofta motivation och inspiration som ger ork och uppmuntran att orka fortsätta! Tänk på att du inte behöver rensa allt på en gång, du behöver inte ha bråttom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: