Celestin kluster

Är du strukturerad och tillbakadragen?

En person med övervägande metallelement sägs vara strukturerad, ordningsam och ganska tillbakadragen. Som du kanske listat ut så är det dags att berätta lite om det fjärde (och näst sista) elementet!

Andra typiska personlighetsdrag för någon med mycket metallelement är att de är klarsynta, intellektuella och har en grym förmåga att fokusera. De kan även vara lite eleganta/förnäma, beslutsamma och upplevs föga anpassningsbara då de ofta är låsta vid den egna uppfattningen. Metallens energi strävar inåt vilket märks tydligt på en metallperson genom att de ofta är introverta och tillbakadragna. Detta till skillnad från personer med överskott av eld- och träelementet vars energi strävar utåt eller uppåt! Eldiga och träiga personer är nämligen ofta väldigt sociala, extroverta och utåtriktade.

Metallelementets färger och symboler

Metallelementet symboliseras av vitt, pasteller, metallfärger samt kalla gråa toner. Som jag tidigare nämnt kan metallelementet användas i relativt stor utsträckning i ett rum. Blir det däremot för mycket metall och brist på andra element så känns rummet kallt och inte så inbjudande.

Är du däremot väldigt stressad och har mycket ”eld i hjärnan” så kan det faktiskt vara skönt att kliva in i ett rum med överflöd av metall. Metall är nämligen eldens motsatselement och det svalkar snabbt ner den överhettade hjärnan.

Annat som symboliserar elementet är former av bågar, cirklar och ovaler, exempelvis formen på bord och lampskärmar. Metallelementet kan även existera i hemmet genom metallkonst, kanske en tenntavla eller någon liten statyliknande prydnad. Någonting som är specifikt för metallelementet är också berg, stenar och oslipade kristaller. Mina favoriter!

Bergskristall kluster

Känner du igen dig i metallelementet? Har du träffat någon som uppvisar flertalet av dessa personlighetsdrag? Dela gärna med dig!

Vill du läsa om de andra elementen så kan du trycka på respektive element nedan;
TRÄELEMENTELDELEMENTJORDELEMENT

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *