Sparutmaning som insats för miljön?!

I slutet av februari bestämde jag mig lite spontant för att ha en sparutmaning under mars månad. Utmaningen skulle bestå i att inte köpa någonting nytt (utöver mat). Jag har egentligen allt jag behöver (och mer därtill) – vilket jag också är enormt tacksam för! Det är ett överflöd av många saker och jag är en, av gissningsvis väldigt många, i västvärlden som skulle kunna bli bättre på just konsumtionen.

Plagg valda med omsorg, kärlek och tanke på kvalitet och miljö känns bättre att lägga pengar på.
FGL store är en stor favorit!

Jag behöver generellt bli bättre på hållbarhetstänk och att handla mer second hand och är sugen att utmana mig själv längre än bara under mars månad. En blyg tanke jag har just nu är att försöka inte köpa några nya kläder till mig själv under resten av året – med undantag för second hand. (Jag kan dock tänka mig att göra vissa undantag om det är någonting riktigt speciellt eller nödvändigt som behövs!) Vi får se hur det blir helt enkelt…

Denna månad har jag också en önskan om att ta ett omtag här hemma och rensa BIG time! Skulle ni vilja ta del av rensningsprocessen i sådana fall?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: