Är du omhändertagande och gillar rutiner?

Har du också lång startsträcka och svårt att ”komma igång” med saker eller fastnar du längs vägen? Får du höra att du är trevlig, empatisk och uppriktig? Kanske känner du dig även praktiskt lagd? I sådana fall är jordelementet troligtvis det mest dominerande i din personlighet! Det tredje elementet jag tänkte berätta om är nämligen jord!

Typiska personlighetsdrag för någon med dominerande jordelement är att de upplevs lugna, trygga och stabila. Det finns en stark vilja att ta hand om andra och visa hänsyn. Visste du förresten att regelbundet utövande av aktiviteter som går i linje med ett element också kan stärka det? Exempelvis så blir jordelementet dominant för många föräldrar under barnens uppväxtår, eftersom omhändertagandet ökar.

Jag är väldigt jordig som person men i dagsläget får jag nästan lika höga poäng på trä och det är någonting jag medvetet övar på!
Vad träelementet stod för kan du läsa om här.

Jordelementets symboler

Jordelementets energi strävar neråt vilket gör att det ger en känsla av stabilitet. Symboler som representerar elementet är kvadrater och liggande rektanglar eller vågräta linjer. Jordmaterial är exempelvis tegel, kakel, keramik och betong men även trägolv! Kapat trä är nämligen inte längre levande och räknas därför inte som träelement eftersom träelementet står för liv och växtlighet. Färgmässigt är det (logiskt nog) bruna och gula färgskalor som tillhör jordelementet.

Att ha mest jordelement i ett rum skapar en känsla av stabilitet (t.ex. ett trägolv). Blir det däremot för mycket brunt i rummet känns energiflödet istället stagnerat, som ett rum med för mycket furu (typ bastukänsla). Visst känns inte balansen och energin i ett sådant rum superskön?!

Ett tips för att skapa bra balans mellan elementen är att ha mest av jordelementet, ganska mycket trä och metall, lite mindre vatten och minst eld. Det är däremot ingen regel utan beror såklart på vad man gillar, rummets syfte och utformning. (För att läsa om eldelementet, tryck HÄR.)

Vad får du för tankar av att läsa om jordelementet? Känner du igen dig själv eller någon i din närhet? Är det någonting du funderar över eller som du skulle vilja veta mer om?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: