Varför feng shui?

Jag kan inte ett skit om inredning och har aldrig varit speciellt intresserad av trender heller. En naturlig fråga då är kanske varför i hela fridens namn jag utbildar jag mig inom feng shui?!

Mitt nördiga intresse för drömfångare har jag skrivit om tidigare. En symbol i mitt hem som ger mig glädje i vardagen.

För mig har feng shui varit en självklar inriktning sedan jag var liten. Jag har varit nyfiken på feng shui långt jag kan minnas och har alltid upplevt mig påverkad av min omgivning på olika sätt. Det känns exempelvis dåligt i hela mig när mitt hem är rörigt! Jag menar verkligen inte att jag alltid har ordning hemma, bara att jag påverkas känslomässigt när det är rörigt. Jag har sjukt mycket rensningsarbete framför mig, vilket är en av de viktigaste delarna av feng shui. Mer om det i ett senare inlägg! Oavsett så är det en dröm som går i uppfyllelse. att äntligen få grotta ner mig i ämnet!

Kristaller och hundar är ytterligare två saker som ger mig glädje.

Feng shui-utbildningen handlar alltså inte om att bli duktig på inredning och stil. Jag utbildar mig för att jag vill lära mig mer om hur jag kan skapa miljöer som främjar välmående. Det finns också tankar på att väva in hållbarhetstänket som är hetare än någonsin! Jag drömmar om att framöver kunna hjälpa andra att skapa trivsamma och hälsofrämjande miljöer av sådant som redan finns i hemmet – eller genom återbruk.

Aldrig tidigare har jag läst någon utbildning som känns så jäkla rätt! Jag har hittat hem. Är det någonting du undrar över när det kommer till feng shui, mitt val av inriktning eller annat? Var inte blyg, fråga gärna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *