Hur återhämtar du dig?

Att fylla på med energi är inte alltid så lätt som det låter. Personligen befinner jag mig i en process just nu där jag måste lära mig vart mina gränser går för att få min energi att räcka hela dagen. Med hjälp av en fysioterapeut har jag nyligen fått börja om från början med grundande kroppsövningar för att lära känna min egen kropps signaler. Detta genom att utföra små rörelser där jag låter andningen styra när rörelsen ska utföras (t.ex. lyfta/höja armarna en liten bit). Utmaningen blir att samtidigt lyssna på när kroppen (inte hjärnan!) vill att jag stannar. SÅ mycket svårare än det låter!

Någonstans på denna bild står jag och utför yoga på en strand i Portugal – garanterat en av de gånger då jag pressat mig själv…

Det har blivit extremt tydligt att jag pressar mig själv långt över mina gränser, gång på gång. Tyvärr tror jag inte att jag är ensam om det! Om du har varit på yin-yoga någon gång så har kanske du också upplevt känslan av att nästan slå knut på dig själv för att göra en perfekt position – samtidigt som känslan i kroppen varit ren tortyr?

Inte nog med att kroppskännedom är viktig, det är minst lika viktigt att identifiera vad som tar energi. När du börjat lyssna på din kropp och tagit reda på vad som dränerar dig på energi så kan du börja jobba med olika strategier för att få energin att räcka. Det är dock viktigt att hitta olika sätt att fylla på energi!

Natur, sol och långa promenader med Ipa är som balsam för min själ.

En lärdom (och lite tråkig insikt) jag fått av senaste året är hur dränerande roliga aktiviteter kan vara! Detta har jag fortfarande ganska svårt att acceptera och här har jag verkligen en utmaning att bita i. Det är en hårfin balans mellan att göra någonting roligt som ger energi och någonting roligt som i slutändan tagit mer än det gett. Learning by doing, I guess!

Hur får du din energi att räcka hela dagen? Vad gör du för att ladda dina batterier? Dela gärna dina bästa tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *