Att törsta efter färg och ordning!

För ganska exakt ett år sedan rensade jag garderoben enligt KonMari-metoden. Slängde fram varenda klädesplagg på extrasängen och rensade sedan stenhårt (med tacksam hjälp av Jessica som ifrågasatte mig när jag tvekade). Jag behöll bara klädesplagg som gav mig någon känsla av glädje och fick samtidigt galet mycket plats och en grym ordning i garderoben. Det var en sjukt befriande känsla efter att ha rensat så ordentligt! Tyvärr svämmar garderoben över igen och det är dags att skapa ordning igen!

Såhär såg klädberget ut för ett år sedan…
Här är antalet påsar som skänktes efter rensningen.

I samband med garderobsrensningen kunde vi konstatera att i princip hela min garderob var dystert mörk eller svart (till skillnad från Jessicas härliga färgkavalkad). Jag älskar färgglada och mönstrade kläder – på alla andra! Att bära färg eller mönster har alltid fått mig att känna mig osäker, som att jag sticker ut för mycket. Tidigare har jag gjort ett antal försök att köpa färggladare kläder men landar ändå alltid tillbaka i mina 50 nyanser av mörker – med ett pinsamt högt antal färgglada garderobsvärmare.

Den senaste tiden har jag däremot känt ett enormt behov av att klä mig i mönster och färg! Det är som att mitt inre mörker äntligen skriker efter ljus och glädje. Skillnaden nu mot tidigare är att jag faktiskt börjar känna mig trygg och självsäker – även iklädd färg, klänningar och mönster! Visst är det roligare med färg och jag känner mig faktiskt lite gladare när jag har på mig någonting färgglatt. Denna gång känns det som att jag, lite försiktigt, har hittat hem i färg.

Vad tycker du om färgglada eller mönstrade kläder? Har du någon favoritfärg som får dig att känna dig som en filmstjärna?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Att törsta efter färg och ordning!”