Är du impulsiv, entusiastisk och tycker om att leda andra?

Kanske är du även lite otålig, energifylld och en ganska driftig person med många järn i elden? Kan det vara så att du känner dig hyfsat självsäker och njuter av att leda andra människor? Är du som person glad, utåtriktad och social – troligtvis med lika nära till skratt som till ilska? Om du känner igen dig så har du med stor sannolikhet en ganska eldig personlighet!

Näst ut i min serie om de fem elementen inom feng shui är nämligen eld! (Om du missade inlägget om träelementet kan du trycka HÄR för att läsa det.)

eldelement, feng shui
Eldens energi strålar uppåt och utåt vilket syns ganska tydligt om du tittar på en brasa.

Typiskt för personer med mycket eldelement är att de har en stark vilja att agera då de snabbt blir uttråkade. Eldiga personer besitter sociala egenskaper och är naturliga och självsäkra ledare – ofta med goda förmågor att leda människor. Eftersom de är kreativa och ganska impulsiva så drar de ofta igång flera projekt samtidigt. Personer med mycket eldelement (men även med träelement) blir i högre grad utbrända då de är så fyllda med energi och därför ofta kör slut på sig själva.

depression

Eldelement som inredning

Eld är ett kraftfullt element och ett tips kan därför vara att använda elementet med försiktighet när det kommer till inredning så det inte blir för ”starkt”. Eldelementet symboliseras bland annat av triangelformer och ljus (både levande ljus, belysning och sol/dagsljus). Färgmässigt är det varma toner såsom röd, orange och brandgul, men även lila och mörkrosa, som representerar elementet. Det sägs att eldigare toner (som t.ex. orange) är en bra accentfärg i matrum/kök då det sägs höja matlusten och stimulera vår sociala förmåga. I sovrum bör däremot eldelementet användas extra sparsamt! Jag skulle exempelvis avråda från att ha t.ex. röda sängkläder eller väggar då det är energihöjande vilket kan göra att vi får svårt att komma ner i varv).

eldelement, feng sui

TIPS! Färger påverkar oss på olika sätt. Om du känner dig deppig någon dag skulle jag tipsa dig om att välja eldiga färger på kläderna! Trotsa alltså lusten att klä dig i helsvart! Den eldiga färgen hjälper dig nämligen att höja energierna istället för att hålla dig kvar i deppigheten.
Är du däremot stressad skulle jag rekommendera att du klär dig i lugnare färger som blått eller mörka toner!

Kände du igen dig själv eller någon vän/kollega eller chef i eldelementet? Dela gärna dina tankar så blir jag superglad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *