Tips för rutinmässig självreflektion!

På söndag är det nymåne och ett perfekt tillfälle för en liten nystart! I samband med nymånen är det minst sagt ett guldläge att sätta intentioner för kommande månfas (eller att påbörja nya projekt). Jag skulle därför vilja tipsa dig om att verkligen unna dig en stund på söndag, där du ger dig själv några minuter för självreflektion. Läs ett förslag på hur du kan göra lite längre ner!

månritual och självreflektion

Mini-nymåneritual

Ta fram papper och penna, sätt dig bekvämt och tänd ett ljus. Dra några djupa andetag och slappna av, landa i dig själv. Ge dig själv denna lilla stund till att verkligen känna efter vad ditt hjärta säger. Vad skulle du verkligen vilja tillföra i livet just nu? Finns det någonting du önskar göra? Då är det verkligen läge att ta tag i det nu! Skriv ner alla dina reflektioner – även om det redan känns väldigt tydligt för dig vad du vill. Det gör någonting speciellt när vi väl får ner vår önskan och intention på papper!

Muse with the moon

Att använda månfaserna till regelbunden självreflektion är ett fantastiskt verktyg för att få en bra rutin på det. Du behöver alltså inte tro på att månen står för någon särskild kraft eller vara spirituell på något vis. Jag menar bara att du med hjälp av måncykeln kan ge dig själv några minuter ett par gånger varje månad för att känna efter om det finns någonting du behöver förändra eller ta tag i. Detta för att inte glömma bort dig själv och dina innersta önskningar!

Yin och Yang

I ett tidigare inlägg skrev jag om yin och yang (går att läsa här om du missat). Yin och yang symboliserar hur allt går i cykler och det går tydligt att se kopplingen till måncykeln. Den vita delen, yang, är alltså som smalast just nu när vi kliver in i en ny måncykel. Om drygt 14 dagar, när det är fullmåne så befinner vi oss alltså på toppen av yang (och tippar över till den smalaste delen av yin, den svarta sidan). I samband med fullmånen är det istället dags att göra dig av med sådant du inte vill bära med dig in i kommande period.

TIPS! Om du är nyfiken på det mer spirituella med astrologi och månritualer (samt vill få guidning av ett proffs) så kan jag varmt rekommendera att du går in och följer genomgoa creativly. Hon håller för övrigt en guidad meditation varje torsdagskväll kl. 21.00 samt månritualer i sin facebookgrupp.

Önskar dig en fantastisk fredag och helg – det planerar jag att ha!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *